Zwangere vrouwen

De laatste maanden word ik steeds vaker benaderd door vrouwen. Vrouwen die een afspraak met mij willen maken. Vrouwen die iets van hun lichaam willen tonen. Vrouwen die staan te popelen, om nieuw leven te geven aan de wereld. Nee… Begrijp me niet verkeerd. Ik heb het over zwangere vrouwen, die hun mooie buik willen vereeuwigen op foto.

Een aantal jaar geleden had ik niet geloofd, dat ik dit ooit leuk zou gaan vinden. Maar nu ik er eenmaal aan begonnen ben, heb ik er ontzettend veel plezier aan: Zwangerschapsfotografie. De schoonheid vastleggen van de groei van nieuw leven.

Vroeger was dit niet altijd een prettige periode voor vrouwen. De zwangerschapsmode uit vervlogen tijden was niet echt om over naar huis te schrijven. Babykamers leken allemaal op elkaar. En je (naakte) buik fotograferen; daar dachten de meeste vrouwen al helemaal niet aan!

Anno 2011 is dit gelukkig heel anders. Zwanger zijn, is veel leuker geworden. Er is zóóveel te doen rondom zwangerschappen. Naast alle boeken, tijdschriften, internetfora, blogs en internetsites, is er ook in en rond huis veel veranderd. Bij het inrichten van een babykamer is er tegenwoordig keus uit honderden, danwel duizenden meubels en spullen. Een kamer leuk en persoonlijk aankleden, is een fluitje van een cent geworden. Dezelfde kinderwagen als je buren hebben, hoeft al lang niet meer. En zo wel, dan kun je die nog altijd customizen. Ook qua kleding is een hoop veranderd: De kleding van de baby is tegenwoordig stoer en hip. Zwangere vrouwen lopen niet meer in tenten, maar in trendy zwangerschapskleding. And last-but-not-least: Zwangerschapsfotografie is aan een heuse opmars bezig. Op social media-sites zie je steeds vaker foto’s verschijnen van moeders-in-spé, die de laatste weken van hun zwangerschap hebben laten vastleggen.

Ikzelf merk ook dat deze opmars aan de gang is. Sinds ik met Zwangerschapsfotografie begonnen ben, nemen de verzoeken voor deze vorm van fotografie explosief toe. Elk met specifieke wensen, maar wel allemaal met één hoofddoel: Mooiere foto’s hebben, dan die je thuis voor een witte deur zou maken met je huis-tuin-en-keuken-apparatuur.

Voor mij is dit een hele mooie gelegenheid om me lekker uit te leven. Qua kleding neigt het richting naaktfotografie. Een gedeelte van het lichaam (minimaal de buik) wordt immers ontbloot. Sommige vrouwen kiezen er zelfs voor, om een aantal foto’s van zo’n sessie helemaal naakt te doen. Hier is dus het héle lichaam ontbloot. Als er iets mooi te belichten is, is het wel het menselijk lichaam. En laat ik “spelen” met belichting nou juist zo leuk vinden. Mooie vormen en mooie contouren. Ja, ook als er zo’n gigantische buik uitsteekt. Of misschien wel juist als er zo’n mooie, ronde buik uitsteekt!

Een aantal zwangere dames zijn de laatste maanden bij mij op bezoek geweest voor een fotosessie. Na een goede voorbereiding, door veel inspiratie en ideeën op te doen, ging ik in de studio fanatiek aan de slag. Diverse belichtingen zijn de revue gepasseerd. Qua achtergronden en props is er ook vanalles geprobeerd. Zelfs de rookmachine werd uit de kast getrokken in een poging daar iets creatiefs mee te doen. Daarnaast is er veel variatie gezocht in poses, composities, etc.

Zwangerschapsfotografie is voor mij weer een nieuwe methode om mijn creatieve geest de vrije loop te laten. Er is veel mogelijk en ik probeer dan ook veel uit. Dit leidt vaak tot verrassende resultaten. Een aantal van die resultaten wil ik met jullie delen.

blogzwangerschapsfotografie_01 blogzwangerschapsfotografie_02
blogzwangerschapsfotografie_03 blogzwangerschapsfotografie_04
blogzwangerschapsfotografie_05
blogzwangerschapsfotografie_06
blogzwangerschapsfotografie_07
blogzwangerschapsfotografie_08
blogzwangerschapsfotografie_09a
blogzwangerschapsfotografie_10
blogzwangerschapsfotografie_11 blogzwangerschapsfotografie_12
blogzwangerschapsfotografie_13 blogzwangerschapsfotografie_14
blogzwangerschapsfotografie_15
blogzwangerschapsfotografie_16
blogzwangerschapsfotografie_17 blogzwangerschapsfotografie_18
blogzwangerschapsfotografie_19 blogzwangerschapsfotografie_20
blogzwangerschapsfotografie_21 blogzwangerschapsfotografie_22
blogzwangerschapsfotografie_23
blogzwangerschapsfotografie_24
blogzwangerschapsfotografie_25

Sommige vrouwen zijn hier anoniem weergegeven. Vandaar dat je van hen alleen de buik ziet.

Wat nog meer mooi is aan zwangerschapsfotografie: Een paar maanden na zo’n zwangerschapssessie zie ik hetzelfde gezin meestal weer terug. Niet om hun beklag te doen, omdat ze ontevreden zouden zijn over de zwangerschapssessie. Nee… Ze komen terug mèt kleine spruit, om nu hun nieuwe gezinssamenstelling te vereeuwigen. Zo hebben we er allemaal minstens twee keer lol van. 🙂

8 Comments

 1. Miek · 01 februari 2011

  Alweer LEUK…

  X

 2. Dennis · 01 februari 2011

  Thanx Miek!! Leuk dat je weer reageert 🙂

  x

 3. Ria · 02 februari 2011

  Wooo, dat zijn geweldige foto’s weer

 4. Ruby · 03 februari 2011

  Super leuk blog en sowieso mooie foto’s en ik kom ook terug met Timme hahaha xx

  • Dennis · 03 februari 2011

   Heey Ruub!

   Tussen die zwangere vrouwen zat, vast en zeker, een hele bekende van jou, he? 😉

   Bedankt voor je leuke reactie. Erg leuk dat je met Timme terug wil komen. Dat zie ik als een compliment!

   x

 5. Marielle Jongmans · 04 februari 2011

  Dennis, je bent echt een TOPfotograaf met hart en passie voor je werk!
  Ook deze zwangere foto’s zijn weer geweldig!

  Hoop snel weer eens met je te werken tijdens een huwelijkssluiting, wat mij betreft met een “zwangere bruid”

 6. Dennis · 05 februari 2011

  Hoi Mariëlle, Bedankt voor je complimenten. Erg leuk!

  Lijkt me leuk om weer eens samen te werken. Die “zwangere bruid” gaan we vinden! 🙂