Visagie en fotografie

Mijn vriendin, Annemiek, is altijd ontzettend graag bezig geweest met makeup en alles wat daarbij hoort. Toch had ze het gevoel dat ze er veel meer over kon leren, dan ze tot op dat moment wist. Het leek haar leuk om een opleiding te doen, om er zo wat meer bedreven in te raken en er wellicht in de toekomst ook meer mee te doen. Als fotograaf vond ik dat natuurlijk een geweldig idee. Een goede visagiste is altijd handig, als je fotografeert. 😉

Ze zocht en vond een leuke avondopleiding in Heerlen. Na een introductiecursus van een paar weken, schreef ze zich in voor de basis-beroepsopleiding. Deze beroepsopleiding loopt inmiddels al bijna ten einde.

Oefenmodel

Als oefenmodel gebruikt ze uiteraard zichzelf. Je bent zelf immers altijd beschikbaar. En als het lukt, dan loop je er ook nog eens leuk bij. Maar altijd op hetzelfde gezicht oefenen, maakt je geen ervaren visagiste. Daarom oefent ze ook regelmatig op mensen uit haar directe omgeving. De ene keer doet ze dat gewoon thuis; de andere keer neemt ze een model mee naar de opleiding, om daar de nieuw geleerde theorie in de praktijk te brengen.

Fotograaf

Zo nu en dan is er een fotograaf aanwezig bij deze opleiding. Hij kan de creaties van de dames vastleggen voor hun portfolio. Door communicatiefouten van de opleiding richting fotograaf, is deze weleens afwezig. Hierdoor lopen de dames dus een mooie kans mis, om hun oefen-inspanningen te vereeuwigen.

De redding 😉

Dit gebeurde vrij recentelijk ook. Annemiek twijfelde geen seconde en vroeg of ik na de opleiding (laat in de avond) nog wat foto’s kon maken van haar oefenmodel Krista. Op dat moment zat ik bij een vriend gezellig de week door te nemen. Het kwam er dus op neer, dat ik snel naar huis moest en er snel iets geïmproviseerd moest worden.

Thuis aangekomen zette ik twee flitsers in mijn woonkamer neer. Tijd om lang na te denken was er niet, aangezien het al erg laat in de avond was. Ik fotografeerde Krista op twee plaatsen: Voor de keukendeur en voor een wit gordijn. Geen bijzondere foto’s; maar het resultaat is vastgelegd. Pfiew, Annemieks portfolio is gered. Voor de andere dames van de opleiding was het die avond ‘helaas… volgende keer beter’.

visagie_fotografie_01 visagie_fotografie_02
visagie_fotografie_03 visagie_fotografie_04


4 Comments

 1. Wendy · 30 mei 2011

  Hey Dennis,

  Ik denk, ik lees vaak je blogs, nu moet ik er ook maar eens op reageren 😉
  Mooie foto’s van Krista, de make-up is prachtig!
  Groetjes Wendy

  • Dennis Ebben · 30 mei 2011

   Hey Wendy,

   Leuk dat je vaker langskomt. En natuurlijk helemaal leuk dat je reageert! 🙂

   Thanx voor de complimenten. Voor mij was dit snel improviseren. De credits gaan naar Miek, die zoveel tijd in de visagie stak. Ik zal ze doorgeven 😉

   Ciao,
   Dennis

 2. Miek · 30 mei 2011

  Haai Lief,

  Erg leuke blog geworden…! Super mooie foto’s ook…!
  Wen, dank je voor je complimenten…;-)

  Thnx…

  Kus, Miekkk…