Reünie Peppermill 2017

Eind oktober ben ik gestart met een serie blogs over een stapavond in de Peppermill in 1996. Het plan: Eind november gaan deze blogs online en het zou leuk zijn als daar iets uit voortkomt. Ik zoek voor deze blogs foto’s en video’s van de Peppermill. En dat is niet gemakkelijk, aangezien de Pep al een paar jaar gesloten is en een hoop beeldmateriaal is kwijtgeraakt. Ook Google biedt geen uitkomst.

Terwijl ik bezig ben met mijn zoektocht, ontdekken twee andere gozers (ik noem ze even Roger en Cristiaan, want ja… euh… zo heten ze) een oude PC met Peppermill-foto’s. Dat smaakt naar meer! Ook zij gaan daarom op zoek naar meer foto’s en video’s. En eigenlijk lopen ze tegen hetzelfde probleem aan als ik: Waar is al het beeldmateriaal gebleven?

Op twee totaal verschillende locaties wordt er druk gezocht… We weten dit niet van elkaar! Een gelukkig toeval.

De kracht van delen

Roger en Cristiaan delen een hoop oude foto’s in een geheime Facebook-groep. Aan deze groep word ik vrijwel direct toegevoegd. Wederom toeval en het komt me eigenlijk heel goed uit. Ik ben immers op zoek naar beeldmateriaal.

Een paar uur later is deze groep al niet meer zo geheim. Honderden mensen worden toegevoegd en getagged in de foto’s. Ontzettend veel mensen reageren enthousiast en vooral ook positief. Er worden veel herinneringen gedeeld. Ook plaatsen veel mensen foto’s die ze zelf hebben bewaard. Mijn telefoon trilt aan één stuk door. De Facebook-groep is vrijwel direct een groot succes.

Daarnaast plaats ik een video op mijn Facebook-timeline van de Peppermill in 1994 (gemaakt door Harry Bröker). Deze video gaat direct viral onder oud-bezoekers en maakt een hoop emoties los. Er worden wederom alleen maar positieve reacties gegeven! Alwéér mooie herinneringen en de meest voorkomende reactie is toch wel “Konden we nog maar eens…”

De Peppermill is blijkbaar niet dood. De Peppermill leeft!

De Peppermill komt terug

Bij het terugzien van alle inmiddels geplaatste foto’s en video’s groeit bij iedereen het besef: Het is eigenlijk ongelofelijk wat er in al die jaren is gebeurd in die oude hoeve. Hoe geweldig zou het zijn om deze sfeer nog één keer terug te halen?

Sinds de eerste minuten van deze social media-acties is de familie Otten (lees: Familie Peppermill) bij alles betrokken. Het raakt hen ook. Sven Otten neemt het initiatief en gaat nadenken over een reünie. Ik weet niet of hij in gedachten al langer bezig was met een reünie en dat dit slechts het laatste duwtje was. Maar wat ik wel weet, is dat hij vrijwel direct allerlei dingen in gang heeft gezet.

Het is slechts een paar dagen later, als een groep DJ’s bij elkaar komt. Het zijn DJ’s die in de Peppermill hebben gedraaid in de jaren ’90 en begin jaren ’00. Zij willen graag meewerken aan een reünie. Binnen no-time zijn ook alle andere oud-DJ’s gevonden. Ook zij reageren enthousiast. Zelfs met Charlie Lownoise en Mental Theo wordt contact opgenomen en geregeld dat ze komen draaien! Geen klein feestje dus. Er wordt echt werk van gemaakt.

En weer een paar dagen later staat een reünie op poten. 28 januari 2017 gaat het gebeuren.

Het pand van de Peppermill is verkocht. Daarom wordt gekozen voor een alternatieve locatie, die een paar meter verderop ligt: Music Dome. Drie zalen, een lijst DJ’s waar je U tegen zegt en 3000 kaarten te koop. Op 12 november startte de voorverkoop. De voorverkoop gaat hard! Er wordt nu al van een succes gesproken.

banner_peppermill_reunie

De kracht van social media

Grappig dat iets heel onschuldigs zóveel teweeg heeft gebracht. En dat allemaal in slechts een paar dagen tijd. Tussen het plaatsen van de eerste foto’s/video’s en de start van de voorverkoop voor de reünie zit maar zo’n 1,5 week! Dat is belachelijk kort, als je beseft wat er allemaal is gebeurd. Je moet het ijzer smeden als het heet is. Vooral als het gloeiend heet is! En dat is hier zéker gedaan.

Mijn Peppermill-blogs kwamen volgens de originele planning online: Eind november. Maar nog voordat ze waren geplaatst, zag ‘de wereld’ er al compleet anders uit. De tijd heeft me ingehaald. In dit geval is dat heel positief.

Bedankt aan iedereen die deze reünie mogelijk heeft gemaakt. Echt super! Ongelofelijk wat social media teweeg kan brengen.

Meer info

Meer info over de reünie is te vinden op onderstaande links. Kom je ook?

3 Comments

  1. Jm · 20 februari 2017

    Wie heeft de peppermill gekocht?

    Reply

Leave a reply