Kleine Sint Jan

Voor iemand die niet actief het geloof belijdt, kom ik de laatste tijd eigenlijk best vaak in de R.K. kerk. Dit heeft alles te maken met bruiloften en doopsels die ik fotografeer. Daarnaast bezoek ik ook weleens een kerk, als ik op vakantie ben. Veel kerkgebouwen zijn kolossaal en erg indrukwekkend. Andere kerken zijn weer klein, intiem en rustig.

Zo was ik laatst in een kerk, die in die laatste categorie valt: De kleine Sint Jan in Hoensbroek. Het derde dochtertje van vrienden werd hier gedoopt en ik ben met wat fotoapparatuur meegegaan om dit vast te leggen. Omdat ik daar toch aanwezig was, heb ik in de schaarse seconden dat dat mogelijk was, ook nog snel wat foto’s van de kerk zelf gemaakt. Zowel van binnen als van buiten. Geen uitgebreide reportage; geen totaalbeeld; maar wel een kleine impressie.

Om te laten zien, dat je in/bij zo’n kleine kerk ook aardige beelden kunt schieten, hieronder een paar resultaten van die dag.

blog_kleine_sint_jan_02 blog_kleine_sint_jan_01
blog_kleine_sint_jan_03 blog_kleine_sint_jan_04
blog_kleine_sint_jan_05 blog_kleine_sint_jan_06
blog_kleine_sint_jan_07 blog_kleine_sint_jan_08
blog_kleine_sint_jan_08a
blog_kleine_sint_jan_09
blog_kleine_sint_jan_10Meer info:
Rijckheyt: Kerk St. Jan (oud) – Hoensbroek

2 Comments

 1. Egbert · 29 augustus 2011

  Hoi Dennis.
  Mooie foto’s.
  Jij hebt zeker een goede camera.
  hahaha
  Groetjes Egbert

  • Dennis Ebben · 29 augustus 2011

   Hey Egbert! Bedankt voor je leuke reactie.

   Ik heb niet alleen een goede camera; ik heb ook een hele goede pan gekocht! Je zou mijn kookkunsten eens moeten zien, sinds ik die pan heb 😉

   Groeten,
   Dennis