Fout in de oorlog

In oorlogstijd zijn er altijd mensen die dingen doen, die het daglicht niet kunnen verdragen. Vaak gaat het dan over samenwerking met de vijand of juist over onpartijdig zijn. Zij worden meestal ‘fout’ genoemd. Ook in hun latere leven zullen ze de stempel ‘fout in de oorlog’ dragen.

Niet alleen in oorlogstijd fout

Momenteel voel ik me ook iemand met zo’n stempel. Waarom? Ik doe voor veel mensen iets vreselijks. Iets dat het daglicht niet kan verdragen. Iets dat sommigen ‘afwijkend gedrag’ noemen. Iets waar ik sommigen enorm mee voor hun hoofd stoot. Wat ik doe? Hou je vast; daar komt ‘ie:

Ik geef niks om voetbal; dus ook niet om het E.K.

Ja, ik weet het. Dat was even schrikken. Ben je bijgekomen? Mooi, dan ga ik verder met mijn verhaal. 🙂

Niet of nooit geweest

In mijn jeugd trok voetbal mij al niet. En dit is nooit veranderd. Ik vind het geen boeiende sport. Ik voel er geen spanning bij. Niet als ik het zelf doe; niet als ik ernaar kijk. Het raakt me helemaal niet. Ik raak er hooguit wat verveeld van.

Daarom ga ik mezelf ook niet kwellen, door naar een wedstrijd te kijken. Nee, ook niet als ‘onze jongens’ spelen (verbaasde, grote ogen kijken me aan ;)). Ik ken ze zelfs niet en heb ook niet echt een reden, om ze te leren kennen. Het zullen best hele aardige gasten zijn. Daar twijfel ik niet aan. Maar als ik ze ooit spreek, dan liever niet over hun werk.

Het is maar een spelletje

Voor mij is voetbal maar een spelletje. Of Nederland nu kampioen wordt, of niet, het zal me niet raken. Er zal in mijn dagelijks leven helemaal NIETS veranderen. Daarom begrijp ik ook niets van de ophef rond voetbal, zoals de versierde straten en de extreme spanning die leeft bij veel mensen.

Bij andere sporten zie je dat niet zo. Blijkbaar is voetbal voor veel mensen toch heel bijzonder. Voor mij dus niet. En toch functioneer ik heel normaal. 😉

Ikzelf houd van diverse fietssporten. Dat boeit vele anderen dan weer niet. Geen probleem; ieder zijn ding.

Dramatische tijd?

Is het voor mij dan nu een dramatische tijd? Nee, integendeel! Het mocht voor mij weken langer duren. Mijn agenda is helemaal ingericht op het EK-schema. De avonden waarop Nederland speelt, zijn op straat de rustige avonden. Juist dàn ga ik er lekker met de racefiets op uit. Heerlijk doorknallen!

Voor de mensen die ook ‘fout’ zijn: Meld je hier, dan gaan we samen racen en genieten van de rust.

Voor alle anderen: Een fijne EK. Ik duim (oprecht) voor jullie dat ‘onze jongens’ kampioen worden. Dat staat altijd garant voor goede feesten.

blog_fout_oorlog_01

Zelfs de zonsondergang op Mallorca kleurt Oranje.
Dat gaat wel héél ver, zeg! 😉
(gemaakt met compactcamera)

4 Comments

 1. Sharon · 13 juni 2012

  Hehehe… Ja, wij houden er ook niet van.. dus een lekker rustig avondje vanavond. Fiets ze!!

 2. Danielle · 13 juni 2012

  Ja, inderdaad lekker rustig op straat…heerlijk gezwommen met nog een paar voetbalhaters!
  Waar ik wel van baal: dat andere evenementen die ik wel leuk vind…festivals, concerten…aangepast worden op het EK schema: begint later….en moet vanwege gemeentelijke wetgeving wel op dezelfde tijd eindigen…daar baal ik wel van. Of het gaat zelfs helemaal niet door…
  Ik geniet van de stille avonden, maar baal dat een concert waar ik vanavond eigenlijk naar toe wilde vooral in het teken van de wedstrijd staan en de 2 bands die ik wil zien slechts een krap half uur spelen….Daar ga ik geen geld aan uitgeven, dus dan maar niet.

  • Dennis Ebben · 14 juni 2012

   Ha Danielle! Leuk dat je reageert. Fijn dat je een hele groep bij elkaar hebt gekregen. 🙂

   Er wordt inderdaad erg veel aangepast aan het EK Voetbal. Zelfs de ijssalon, waar ik vaak kom, heeft aangepaste openingstijden. Onvoorstelbaar maar waar!

   Laten we hopen, dat ze dat niet bij alle sporten gaan doen. IJs is immers één van mijn verslavingen! En ik kan niet garanderen dat ik mezelf in de hand kan houden, als er geen ijs te krijgen is. 😉