Elephant Parade Heerlen (2011)

Wie recentelijk in Heerlen is geweest, zal het niet zijn ontgaan: De stad staat vol olifanten. Maar niet alleen de stad zelf; ook in de omgeving van het centrum kun je verrast worden door diverse olifanten op de meest onverwachte plaatsen. Een hele stoet olifanten is aangekomen in Heerlen: The Elephant Parade is in town!

Alledaagse Mensen

In 2008 was er een soortgelijk project in Heerlen. Onder de naam “Alledaagse Mensen” werd een tentoonstelling georganiseerd door de stichting Vrouwen laten Heerlen glimlachen. Deze tentoonstelling bestond uit leuke beelden van alledaagse mensen, gemaakt door Christel Lechner, die de stad een vrolijk tintje gaven. Dit initiatief werd erg positief ontvangen, dus een vervolg kon haast niet uitblijven.

Elephant Parade

En dat vervolg is er gekomen: Het is nu de beurt aan de olifanten om de stad een vrolijk tintje te geven. Na steden als Rotterdam, Antwerpen, Amsterdam, Kopenhagen en Londen is de Elephant Parade op 25 maart 2011 naar Heerlen gekomen. Tot en met 25 mei 2011 zijn in en om het centrum van Heerlen 40 manshoge en handbeschilderde kunstolifanten te bewonderen. De olifanten zijn ontworpen door lokale, regionale en Thaise kunstenaars.

Veiling

Na afloop van de openluchttentoonstelling worden de kunstolifanten geveild bij pensioengroep APG in Heerlen. De netto opbrengst van de veiling gaat naar de Asian Elephant Foundation, het grootste olifanten-goede doel ter wereld, dat zich inzet voor het behoud van de Aziatische olifant.

Foto’s

Ondanks ik al meerdere olifanten tegengekomen ben, ben ik nog niet in de gelegenheid geweest, om deze te fotograferen. Dit ga ik zeker wèl nog doen. Tot die tijd mogen jullie het doen met een snapshot, die ik dinsdagavond op Landgoed Terworm nam met mijn GSM.

Snapshot (met GSM) van de olifant op Terworm

Snapshot (met GSM) van de olifant op Terworm

Update 21 mei 2011:
Inmiddels staan alle foto’s online. Ga snel naar Foto’s Elephant Parade 2011 in Heerlen Compleet.
Update 09 mei 2011:
Inmiddels staan de foto’s online. Ga snel naar Foto’s Elephant Parade 2011 in Heerlen.

Meer info

Er is op internet genoeg te vinden voor mensen die meer willen weten over de Elephant Parade. Voor de geïnteresseerden hier alvast wat links:


Vraag

Heb jij de Elephant Parade al gezien? En zo ja, wat vind je van de olifanten?