XXXIV

Het was in 2003 dat ik op de radio het lied Mr Vain van Culture Beat hoorde. Ik geef toe: Geen muzikaal of kunstzinnig hoogstandje. Maar op het moment dat ik het hoorde, dacht ik: “Jee, dat nummer is al 10 jaar oud! Dat is nog uit mijn middelbare school-tijd!” Op dat moment klonk het al als een nummer uit een ver verleden.

Over een paar maanden ga ik het vast weer horen op de radio. Aangezien het dan 2013 is, ga ik waarschijnlijk iets roepen als: “Jee, dat nummer is al 20 jaar oud! Da’s een nummer uit een héél ver verleden!” Recentelijk realiseerde ik me dit en ik schrok van deze gedachte. Twintig jaar? Is het ècht al 20 jaar later?!

In het jaar 1993 ben ik zo’n 14 jaar oud. Als je 14 bent, dan is de toekomst iets, waar je nog niet zo over nadenkt. Althans, dat doe ik niet. Mensen van 30 zijn per definitie al heel oude mensen. In de toekomst komt alles vanzelf op zijn pootjes terecht. Daar ben ik van overtuigd. Het is allemaal nog héél ver weg…

“Time goes by so easy”. In veel muziek hoor je dit soort uitdrukkingen. En nu ik 34 ben (ja echt! zou je niet zeggen, he? ;)) kan ik inmiddels zeggen: Het is waar. Als je even niet oplet, ben je zo 20 jaar verder. En 20 jaar… Da’s niet niks!

Vandaag vier ik dat ik 34 ben geworden. Een werkelijkheid die nog niet helemaal tot me doordringt. Ik voel me niet oud. Eigenlijk voel ik me niet veel ouder, dan op die dag dat Mr Vain gereleased werd. 34, een leeftijd die ik bereikte, nog voordat ik het doorhad.

Tot nu toe doe ik dat in een leven waar ik erg tevreden over ben. Waarin ik ontzettend veel gelachen heb. Waarin ik voornamelijk dingen deed, waar ik absoluut geen spijt van heb. 34 jaren waarvan ik hoop dat er nog vélen zullen volgen.

Cheers!! Op de volgende 34 jaar. En de 34 jaar daarna. En de 34 jaar dáárna…! 🙂

Zelfportret (november 2012).

2 Comments

  1. Marielle · 25 november 2012

    Nogmaals, GEFELICITEERD!!
    Time flies, ik weet het al te goed. En dat je nu “al” 34 bent, je bent nog jong! zeker nog eens 34 erbij!