Vergissen in Maastricht

Vergissen is menselijk. Da’s niks nieuws. Maar in Maastricht (Wyck) hebben ze flink hun best gedaan, om dat vergissen te stimuleren. Daar bedacht ooit iemand om op een paar meter afstand vier verkeerslichten voor voetgangers te plaatsen. Er lopen daar ook vier wegen, dus tot dusver nog logisch.

Het minpunt is echter, dat deze vier voetgangers-verkeerslichten zelden allemaal tegelijk groen zijn. Dit staat garant voor de nodige vergissingen van voetgangers. Deze situatie is al zo, zolang ik me kan herinneren. En blijkbaar gaat het op deze locatie over het algemeen erg goed. Als dat niet het geval zou zijn, dan was die situatie vast al lang veranderd.

Toch kwam een tijd geleden de situatie voor, waar ik altijd zo bang voor was: Iemand vergiste zich. Een man, met twee tassen (vermoedelijk) vol nieuwe kleding, staarde enigszins duf naar het tweede licht i.p.v. het eerste. Toen het tweede licht groen werd, begon hij te lopen. En dat terwijl het eerste rood was! Hierdoor werd hij bijna door een auto geschept. Hij kon maar net op tijd terugspringen naar de stoep. Gelukkig kwam hij met de schrik vrij.

Een foto die ik nog niet zo lang geleden op deze locatie maakte, schoot op dat moment door mijn hoofd. Op deze foto is in elk geval wèl duidelijk te zien, wat er moet gebeuren. Iedereen stond braaf te wachten.

Verkeerslichten Maastricht-Wyck (voetgangers)

Hier is de situatie in elk geval wel duidelijk.

4 Comments

 1. Ellis · 01 juni 2011

  Nice shot! En dat van een simpel verkeerlicht.

  • Dennis Ebben · 01 juni 2011

   @Ellis: Soms is het gewoon de juiste mix van ritme/patronen en de juiste invalshoek. Hier vond ik dat wel geslaagd. 🙂

 2. Ellis · 02 juni 2011

  Je bent gewoon een toppie fotograaf!

  • Dennis Ebben · 02 juni 2011

   @Ellis: Nou ja, zeg dat niet te vaak. Voor je het weet, ga ik naast mijn schoenen lopen 😉

   (maar wel bedankt voor je compliment)