Twix-dieet

Mensen die mij volgen op internet of mij regelmatig real-life spreken, weten het al een tijd: Ik volg het Twix-dieet. Normaal ben ik niet zo van de diëten. Maar omdat ik deze zelf bedacht heb en omdat ik er regelmatig vragen over krijg, wil ik er graag wat meer over vertellen.

Waarom ik de meeste diëten onzin vind

Veel mensen om mij heen die een dieet gaan volgen, doen dit door bepaalde producten en/of ingrediënten niet meer te eten. Vaak eten ze van andere producten/ingrediënten juist heel veel. Over lichaamsbeweging en verandering van levensstijl wordt meestal niet gesproken. Het resultaat is dan vaak, dat ze heel snel afvallen. Da’s mooi. Zodra ze hun doel bereikt hebben, stoppen ze met dit dieet en binnen een paar weken zitten de kilo’s er weer aan. Logisch ook, want je begint weer met je oude levenswijze en daar werd je nou juist zo zwaarlijvig van. Da’s niet mooi.

In dit soort crash-diëten geloof ik niet. Ik vind het vooral gebaseerd op kortetermijn-visie. Mijn mening: Als je iets wilt veranderen, dan doe je dat voor de lange termijn. En dat kost moeite, dicipline, doorzettingsvermogen en tijd. Het is een verandering van levens- en eetstijl en niet slechts een “marteling” van een paar weken. Daarnaast wil je ook in een gezond lichaam zitten en niet alleen in een slank lichaam.

Terugval

Wat ik vaak in mijn omgeving zie, maar ook bij TV-programma’s als Obese, is dat mensen tijdens hun dieet terugvallen in oude gewoontes. Van de ene dag op de andere worden ze ontdaan van elke vorm van snoep en lekkernijen. Van de ene dag op de andere mag niets meer. Lichamelijk is dat heel gezond. Maar psychisch is dit héél zwaar.

Moeten we alle vormen van genot uitsluiten? Is het wel nodig dat we onszelf psychisch die enorme klap aandoen?

Waarom ik mijn dieet geen onzin vind

Omdat ik geen dieet kon vinden, dat mijn gewicht op peil bracht èn hield, maar ook mijn geluk niet in de weg stond, heb ik zelf een dieet ontwikkeld. Hieronder het kader waarbinnen dit dieet ontwikkeld moest worden:
– het moet duurzaam zijn;
– het moet levensstijl-veranderend zijn;
– het mag geen crash-dieet zijn;
– psychisch moet men dit gemakkelijk aankunnen;
– het doel is niet alleen slank zijn, maar ook gezond zijn.

Na lang nadenken en veel lezen over diverse diëten, ontstond het Twix-dieet. Het Twix-dieet is het dieet dat alle andere diëten overbodig maakt. Het werkt als volgt:
– Eet normaal/gezond;
– Beweeg regelmatig en sport regelmatig;
– Eet elke dag een Twix en geniet.

Dat klinkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom hier een schets van hoe dat voor mij persoonlijk uitziet:
Op mijn werk pak ik nooit de lift, maar altijd de trap. Ik eet en drink gewoon, zoals ik dat altijd deed. Nou moet ik er wel bij vertellen, dat ik vrij gezond eet en dat ik ongezond voedsel redelijk goed vermijd (bijvoorbeeld van de grote ‘M’). Sporten/bewegen doe ik regelmatig, door met de fiets naar het werk te gaan en op vaste dagen op de MTB of de racefiets actief te zijn. Maar het meest belangrijk: Naast al deze dingen eet ik elke dag een Twix!

Resultaat

In twee maanden tijd ben ik al ruim 10kg (meer dan 1kg/week!) afgevallen en ben ik bijna op mijn ideaal gewicht. Het kost me totaal géén moeite en ik voel me dagelijks erg happy. Ik geloof heilig in de werking van het Twix-dieet.

Ik kan iedereen die zijn levenskwaliteit wil verhogen het Twix-dieet aanraden… Ik val gelukkig en gezond af. Wanneer begin jij?!

blog_twix_dieet_01

There ain’t no problem I can’t fix, ‘cause I can do it with a Twix.


6 Comments

 1. Anke · 19 december 2011

  Fabuleus jong! Ga zo door, je ziet er geweldig uit. 😉

 2. Maud · 20 december 2011

  Toppie!

 3. Egbert · 03 januari 2012

  Hoi dennis. Ik zag een aantal reacties op jou twix dieet. Ik denk ga het eens lezen.
  Heb twix gekocht.
  Gr egbert