The Ring

Op het moment dat Annemiek, tijdens sinterklaasavond, het cadeau van haar moeder uitpakt, springen de tranen in haar ogen. Een oude ring glimt haar toe vanuit een klein doosje. Aanvankelijk weet ik niet, wat er zo bijzonder is aan deze ring. Maar dat het niet zomaar een ring is, is me al snel duidelijk.

De ring blijkt zijn ‘carrière’ ooit begonnen te zijn als broche van haar overgrootmoeder. Haar grootmoeder heeft er daarna een ring van laten maken en deze ontzettend veel gedragen. Een familiestukje dus, waar een hoop emoties en herinneringen aan verbonden zijn. Haar moeder besloot, om deze ring te laten opknappen en deze aan haar dochter te schenken. Een prachtig cadeau!

Een ring die zóveel betekent voor Annemiek; een ring waar ze zó trots op is; een ring waar ze zó blij mee is… Dat schreeuwt om een foto. Annemiek kon zich daar gelukkig helemaal in vinden. Wat de foto moet vertellen: Uiteraard laten zien hoe de ring uitziet, maar tegelijkertijd ook vertellen wat voor ENORME impact hij heeft. Hieronder het uiteindelijke beeld.

blog_ring_01

KABANG! The ring! 🙂

13 Comments

 1. Miek · 14 december 2011

  Oooooh, t gevoel is weer net zo als met de Sinterklaasavond!

  Dank je voor deze mooie blog xxxx

 2. Miron · 14 december 2011

  Wat super gaaf zeg en het is ook nog eens een mooie ring ook nog. Lief dat je er een blogje over schrijft!

  Liefs Miron

 3. Sharon · 14 december 2011

  Wauw!!!

 4. Ricardo · 15 december 2011

  Ik ken het gevoel:

  Op mijn 30e verjaardag, kreeg ik van mijn moeder een doosje van een juwelier. Bij dit doosje hoorde een kaart, geschreven door mijn moeder, uit naam van mijn overleden opa. In het doosje, zat het gouden horloge van opa. In de brief stond, dat hij voor zijn overlijden tegen mijn moeder had gezegd, dat ik, als zijn enige kleinzoon, dit horloge moest erven. Daarnaast was het de bedoeling, dat ik het horloge zou krijgen, wanneer ik er klaar voor zou zijn. Mijn moeder had hiervoor mijn dertigste verjaardag uitgekozen.

  Het horloge was, net als de ring van Miek, ook door een juwelier onder handen genomen, schoongemaakt, opgepoetst en voorzien van een nieuw bandje. En hij zei: Ben er zuinig op…dus is een uniek stukje uurwerk.

  Als ik dit stukje schijf, krijg ik alweer een brok in mijn keel. Mooiste cadeau wat ik ooit gekregen heb.

  Het klokje ligt op een veilig plaatsje te wachten op een gelegenheid waarbij het gedragen kan worden. Het is namelijk niet bepaald een alledaags horloge 🙂

  Miek, ben er zuinig op en koester het!!

  Mooi blogje Friceau 😉

  • Dennis Ebben · 15 december 2011

   @Ricardo: Thanx voor je blog. Alleen de foto ontbreekt nog. 😉

   Erg leuk om over meer van dit soort ervaringen te lezen. Het maakt maar weer eens duidelijk, dat de kracht van liefde en emotionele waarde vele malen groter is dan die van bijv. geldwaarde.

   Leuk dat je dit gedeeld hebt, Friceau. Bedankt.

 5. Katja · 18 december 2011

  Sprakeloos!!! Weet als geen ander hoeveel dit voor Miek betekent… enne…haar oma was een super lief en gezellig vrouwtje!!! Dikke knuffel voor Miek…ook al zien en spreken we elkaar niet meer….

 6. Katja · 20 december 2011

  oh ja hoor…eens in de zoveel tijd ga ik weer eens rond neuzen op jouw site… mijn complimentjes hoor!!! Is goed…alvast ook voor jullie een fijne mooie (witte?) kerst he!!!

 7. Wendy · 22 december 2011

  Beetje late reactie, maar een mooie blog van een prachtig cadeau! De ring is super mooi! En haar oma was ook een ontzettend lief mens. Ik weet nog de bijnaam die we voor oma hadden (maar weet niet of ik die openbaar mag maken 😉 )
  Groetjes aan Miek.

  • Dennis Ebben · 30 december 2011

   @Wendy: Thanx. Ik vind de ring ook mooi. Ik heb even overlegd met Miek, maar ze laat hier niets los over de bijnaam van har oma. 🙂