Project Velocity

Momenteel is de vierjaarlijkse beurs Drupa aan de gang. Drupa is de grootste printerbeurs ter wereld en vindt plaats in Messe Düsseldorf. Océ/Canon (waar ik werk) is uiteraard ook aanwezig. Tijdens de opening van de beurs hebben wij ons project Velocity onthuld. De bezoekers en de concurrenten waren enorm verrast.

Velocity?

Het afgelopen jaar heeft een klein groepje R&D’ers (waaronder ikzelf) in het geheim gewerkt aan een hele snelle breedformaat kleurenprinter. Deze printer is gemaakt m.b.v. inktjet-technologie van Memjet. Bijna niemand was van deze ontwikkeling op de hoogte. Zelfs een hoop collega’s niet!

Het doel was niet om een volwaardig product te hebben tijdens de Drupa; daarvoor was de ontwikkeltijd tekort. Ons doel was wèl om tijdens de Drupa al vergevorderd te zijn in de ontwikkeling van het product. Daarmee zouden we een indrukwekkend concept hebben om te demonstreren.

We did it!

En dat is ons gelukt! We staan daar met de machine en hebben tot nu toe zeer succesvolle demo’s gegeven. De reacties zijn overweldigend. O.a. de snelheid van 500 A0’s per uur blijkt een enorme trekker van toeschouwers. Bezoekers maken fanatiek foto’s en films.

Ook de pers smult van deze machine. In de media verschijnen ontzettend positieve artikelen; zowel op internet, als in tijdschriften en op TV. Op sommige plaatsen hebben we zelfs de voorpagina gehaald!

Hieronder de machine en het team waarmee de Drupa gestart is. We zijn zo trots als een pauw. En dat is best een opschep-blog waard. 🙂

blog_velocity_02

De Velocity tijdens Drupa 2012 (Canon-stand; hal 8A).
(gemaakt met mijn telefoon)

blog_velocity_01

Voorpagina! Het trotse team (R&D en Marketing), waarmee de Drupa opende.
(Fotograaf: Onbekend. Copyright: Paul G.)

Bezoek onze stand

De Drupa duurt nog t/m 16 mei 2012. Van plan om de beurs nog te bezoeken? Kom gerust kijken bij onze stand in hal 8A en raak onder de indruk. Wij staan voor je klaar.

Meer info

4 Comments

  1. Marielle · 08 mei 2012

    WAUW!!! Gefeliciteerd met dit nu al geslaagde project! Wat een superuitdaging voor jullie. Geheel terecht dat je hierover even wilt opscheppen!

  2. Annemiek · 09 mei 2012

    Ik vind dit zoooo geweldig! Ook het enthousiasme waarmee je dagelijks thuis bent gekomen! Erg leuke blog en super prestatie van jullie! Daar mag je absoluut mee pronken 😉