Naaktfotografie met vrienden

In een eerdere blog over Beauty- en Naaktfotografie vertelde ik al, dat dit een vorm van fotografie is, die ik erg graag beoefen. Hierin vertelde ik ook, dat ik er al vaker aan gedaan had, zonder daarover te bloggen. Vandaag ga ik een kleine inhaalslag doen middels deze blog.

Het verzoek

Nog niet zo lang geleden werd ik door goede vrienden benaderd voor een fotosessie. Ze wilden eens wat anders dan de brave love-portretten, die de meeste koppels bij de fotograaf laten maken. Geen foto’s met lachende gezichten in je mooiste outfit. Nee, ze wilden naaktfoto’s. Althans, minimaal met naakte bovenlijven. En dat allemaal met dramatisch licht.

Normaal neem ik dit soort verzoeken met open armen aan. Ditmaal was het echter even slikken. Als het onbekenden zijn, of mensen zijn die je alleen ‘via-via’ kent, dan zit er toch een bepaalde afstand tussen fotograaf en model(len). Maar als het opeens hele goede vrienden zijn, die voor je uit de kleren gaan, dan is het andere koek. Dan komt alles opeens héél dichtbij.

Na even nagedacht te hebben, besluit ik het gewoon te doen: Ik ga deze vrienden naakt fotograferen. We bespreken de fotosessie, stemmen een datum af en verheugen ons op de ‘grote dag’, die al snel voor de deur staat.

Fotosessie

Tegen mijn verwachtingen in voel ik me volledig ontspannen op de dag, dat we foto’s gaan schieten. Als mijn vrienden arriveren, zie ik dat de vrouw van het koppel een fles rosé bij zich draagt. “Aaah, wat attent!” roep ik haar toe, in de veronderstelling dat dat een cadeautje voor mij is. Ze kijkt me verbaasd aan en legt me uit, dat het (indien nodig) een ‘medicijn’ is, om wat relaxter te worden. 🙂 Normaal sta ik geen alcoholgebruik toe tijdens een fotosessie. Ditmaal maak ik echter een uitzondering. Het zijn immers vrienden, waar ik wel vaker een goed glas wijn mee gedronken heb. Ik durf ’t wel aan.

We gaan even in de tuin zitten en drinken een kop koffie. Even gezellig praten en wat ontspannen. Om ze aan de camera te laten wennen, schiet ik buiten al wat foto’s van hen. Dit doe ik onder de noemer “ik wil even wat uitproberen; mag ik jullie als proefkonijn gebruiken?”. Ze stemmen in. Uit dit probeersel komt al direct een leuke foto en dat zorgt ervoor dat het vertrouwen in de camera en in mij groeit. Gelukkig maar; de basis is gelegd.

Na een paar test-shots, met de kleding aan, zijn we gewend aan elkaar. Het koppel ontspant, ik voel me ook volledig op mijn gemak, dus we kunnen beginnen. De kleding wordt uitgetrokken en we gaan op zoek naar een mooi beeld. Een hele reeks foto’s wordt gemaakt van diverse poses en met diverse belichtingen. Uiteindelijk komen er een aantal geslaagde beelden uit.

Uit respect voor het koppel, ga ik hier niet alle foto’s plaatsen. Maar voor onderstaande foto heb ik expliciet toestemming, om deze met jullie te delen. En dat doe ik dan natuurlijk graag! 🙂

blog_naaktfotografie_vrienden_01

Naaktfotografie


8 Comments

 1. Miek · 08 juni 2011

  Je wist al dat ik deze SUPERMOOI vind…!

  Ook weer een hele leuke blog erbij…

  Nice…(Y)

 2. Vera · 08 juni 2011

  Nou! Deze is zeker mooi!

  Mooie mensen op een mooie foto….

  Grtz Vera

 3. krista · 09 juni 2011

  Hey Den!

  het was een hele ervaring om deze shoot met jou te doen.
  Ook wij waren wel wat nerveus, maar voelde ons volledig op ons gemak bij jou. Ik vind het resultaat prachtig!!!!
  Nogmaals ontzettend bedankt!

  Dikke zoen X

  • Dennis Ebben · 09 juni 2011

   Hey Kris! Leuk dat je reageert. Fijn dat je tevreden bent over dit resultaat.

   Voor mij was het ook een hele ervaring, zoals je leest. Het resultaat mag er inderdaad zijn.

   Tot snel! x

 4. Esther · 18 juni 2011

  Wow dat is idd een mooie foto hoor.