MTB’en in Zuid-Limburg

Fotografie is een grote hobby van mij. Dat is geen geheim. Maar het is zeker niet het enige dat ik doe. En dat is iets, waar niet iedereen van op de hoogte is. Als ik niet achter de camera sta, is de kans namelijk groot, dat ik op een racefiets of een MTB te vinden ben.

Zo doe ik ook zo nu en dan mee aan georganiseerde MTB- en racetochten. Heerlijk gas geven op een uitgezet parcours. Vaak zelfs een parcours dat je normaliter niet kunt berijden. Voeg daaraan toe dat er nog duizenden andere fietsers zijn, die er leuke dagen van willen maken en je weekend kan echt niet meer stuk. Puur genieten.

In het weekend van 17/18 september 2011 reed ik mee met de MTB-tocht van de Mergelheuvelland 2-Daagse (MH2D). Dit deed ik al eens eerder en dat beviel me goed. Ook dit jaar besloot ik weer mee te rijden en je raadt het al… Het is me wederom ontzettend goed bevallen.

De jongens van Sportograf stonden weer met een compleet team op diverse plaatsen langs het parcours, om voor de fietsers de dag vast te leggen. En dat deden ze goed! Bij heftige klimmetjes en afdalingen gingen ze flink tekeer met hun fotoapparatuur. Daardoor heeft elke deelnemer na afloop een heel pakket mooie herinneringen beschikbaar.

Vandaag dus geen foto’s door mijzelf gemaakt, maar door de genoemde Duitse groep fotografen.

blog_mh2d_2011_01
blog_mh2d_2011_03 blog_mh2d_2011_02
blog_mh2d_2011_4a
blog_mh2d_2011_05
Alle foto’s gemaakt door Sportograf.com


4 Comments

 1. Martijn. · 23 september 2011

  Hey Dennis!

  Leuke blog! Gave foto’s ook, ziet er sportief uit! Ik wist inderdaad wel dat je deed fietsen, maar niet dat het zo’n serieuze hobby voor je is. Heb sinds kort ook een MTB, misschien kun je mij nog wat tips geven over trails voor beginners.

  • Dennis Ebben · 24 september 2011

   Hey Martijn! Leuk dat je reageert. Ik praat er niet zoveel over op feestjes (waar ik jou meestal tegenkom). Moet ik wellicht eens meer gaan doen 😉

   Over MTB’en zijn tegenwoordig 1000′ en tips te geven. Mijn grootste tip is: Maak je de bekende technieken eigen (bunny-hop, carving, etc). Het helpt je echt bij pittige tochten. ’t Internet staat vol met tips, beschrijvingen, films, etc. Neem je de tijd om die te bekijken en ga oefenen.

   Daarna heb je vast specifiekere vragen. Die wil ik natuurlijk graag beantwoorden.

 2. Marielle · 01 oktober 2011

  Leuk om ook eens foto’s van jou te zien! Sportieveling…. staat je goed!