Mijn mixen online

Al jong was ik liefhebber van muziek. Ik leerde nooit om een instrument te bespelen, daarom werd ik al op jonge leeftijd DJ. Bestaande muziek mixen en mensen entertainen met muziek vond ik geweldig. Hierdoor draaide ik in de jaren ’90 regelmatig op feesten en heb ik in Heerlen in diverse uitgaansgelegenheden als DJ gewerkt.

Gedurende mijn studie merkte ik dat de lange nachten hun tol begonnen te eisen in combinatie met het studeren. Rond 2000 besloot ik te stoppen met het live DJ’en. Mijn laatste werkplek was Fellini, destijds één van de populairste uitgaansplekken van Heerlen centrum. Daar liep ik voor het laatst met twee koffers vol CD’s naar buiten, terugkijkend op een ontzettend leuke tijd.

Deel wat je creëert

Tussen 1994 en 2010 maakte ik voor de lol allerlei mixen, mashups en minimixen. Sommigen gebruikte ik tijdens het draaien, andere mixen werden op feestjes afgespeeld en weer andere mixen kwamen nooit verder dan mijn slaap- en/of hobbykamer. Al die situaties hadden één overeenkomst: De mixen waren alleen te horen, mits ik in de buurt was.

Tot vandaag! In het kader van “Deel wat je creëert” en in het kader van “open source” heb ik besloten om een aantal mixen online te gooien. Waarom zou ik ze voor eeuwig op mijn harde schijf houden? Ze staan daar maar te ‘verstoffen’. Het lijkt mij veel leuker als ik er meer mensen een lol mee kan doen.

And MixCloud it is

Daarom heb ik op MixCloud een account gemaakt. Vanaf nu upload ik daar mijn mixen uit het verleden. Speel ze af, download ze, gebruik ze waar je wilt; doe er wat mee. Ik vind het prima. In mijn ogen is het veel belangrijker dat ik er zoveel mogelijk mensen mee vermaak, dan dat ik het op mijn harde schijf voor mezelf houd.

Hou mijn social media-kanalen goed in de gaten voor de updates. Ik zal er regelmatig één online zetten. Vind je ze leuk? Laat vooral een reactie achter. Dat vind ik dan weer leuk. 🙂

En dan is hier… De eerste mix die ik online heb gezet!

CD-covers bij mijn mixen

Vroeger was het heel normaal dat je ook een leuke CD-cover leverde bij je mix. Hieronder twee voorbeelden.

CD-cover van de Eppeau Says Yo Mix.

CD-cover van de Eppeau Says Yo Mix.

CD-cover van de Snow Party mix.

CD-cover van de Snow Party mix.

Leave a reply