Miek ziet zichzelf

Vroeger was alles anders. Er zaten 8 blikjes in een ‘sixpack’ bier. De mist was nog zo dik dat je er je fiets tegenaan kon zetten. En ‘poep’ werd nog gespeld met een lange ‘oe’. Zo was ook fotografie anders…

In tijden dat iedereen nog analoog fotografeerde, was het heel normaal om je fotorolletje in te leveren bij de fotograaf/drogist/etc. Zij zorgden ervoor dat de foto in een chemisch lab ontwikkeld werd, waarna je de foto kon afdrukken. Standaard werden ook alle foto’s afgedrukt. Sommige van die foto’s werden opgehangen, sommigen werden in een album geplakt… Een enkeling verdween in die fotodoos, waar ze voor eeuwig zouden verblijven.

Nu

Genoeg over vroeger. We leven nu in een digitaal tijdperk. Foto’s ‘ontwikkelen’ doe je tegenwoordig op je computer. Hierdoor is het standaard afdrukken van foto’s ook verdwenen. En dat is jammer, want veel foto’s blijven alleen in de digitale wereld leven (lees: Op je harde schijf e.d.).

Ikzelf maak me hier ook ‘schuldig’ aan. Albums maak ik nog zelden en eigen werk ophangen doe ik ook niet echt veel. En dat is vreemd, want ik heb eigen werk genoeg, dat ik zou willen ophangen.

Cadeau

Daarom besloot ik een kadootje voor Annemiek te bestellen. Een mooie foto van haar op een gigantisch groot canvas. Tijdens een vakantie in Scheveningen, van een aantal maanden geleden, schoot ik diverse foto’s van haar. We waren het beiden eens over een foto die we echt mooi vonden. Van deze foto had ik het vermoeden dat hij op groot-formaat echt geweldig zou uitzien.

Omdat ik niet met een duur kado wilde thuiskomen, waar ik haar ècht geen plezier mee deed, besluit ik nog even met haar te overleggen. Toen ik door kreeg, dat zij het een geweldig idee vond, bestelde ik de genoemde foto op canvas. Dit deed ik bij Herinnering op Linnen. Een website die niet alleen voor fotografen bedoeld is, maar gewoon door iedereen gebruikt kan worden. Het mooie is dat ze een hoop standaardformaten in hun assortiment hebben, maar dat je ook je eigen afmetingen kunt opgeven. Aangezien ik (uiteraard) afwijkende afmetingen wilde, maakte ik hier dankbaar gebruik van.

Levering

Een kleine week later vind ik een briefje in mijn brievenbus. De bezorger van UPS heeft een pakket (op mijn verzoek) bij de buren afgeleverd. Toen de buurvrouw de deur opende, zag ik hem al staan. Een gigantische doos met daarin het canvas. Ik neem de doos aan, bedank haar en ga snel weer naar huis, om de doos te openen

Nadat ik het karton verwijderd heb, ben ik zwaar onder de indruk van dit doek. Het houtwerk is degelijk en het doek ziet er prachtig uit. Even heb ik nog angst voor kleurzwemen, omdat je dat vaker ziet bij zwart-wit-foto’s die afgedrukt worden. Maar hier was geen sprake van. Het zag er allemaal strak en zweemloos uit.

Het is een groot doek, waardoor je het risico zou kunnen hebben, dat het doek gaat inzakken. Bij dit canvas is dat niet mogelijk, aangezien het doek aan de achterkant ondersteund wordt door een plaat. Ik ben al direct zéér te spreken over dit prachtige canvas.

Ophangen en genieten

Het is alleen nog even zoeken waar ik hem precies ga hangen. Een canvas van 70×110 hang je niet zomaar ergens tussen. Uiteindelijk heb ik hem een plekje boven de haard gegeven en daar kunnen we nu dagelijks genieten van dit indrukwekkende canvas.

Hieronder de foto in kwestie en daarnaast de plaats in de woonkamer.

miek_ziet_zichzelf_01 miek_ziet_zichzelf_02


6 Comments

  1. Marielle · 25 augustus 2011

    Zoals al eerder gezegd: Een prachtige foto! En ook een hele mooie plek om hem op te hangen.

  2. akkea lemmens · 25 augustus 2011

    Idd een superfoto op een superplaats!! Geniet er maar lekker van!xxx

  3. Jessica · 19 juni 2012

    Echt een mooie foto! Ik laat ze persoonlijk altijd maken bij http://www.linnenfotoschilderij.nl en daar ben ik ook erg tevreden over. Maar aan een foto van dit kaliber kan ik niet tippen!