Mailexplosie door vacaturesites

Ruim 10 jaar geleden heb ik me aangemeld op Monsterboard.nl. Aanvankelijk i.v.m. het zoeken naar een baan na mijn studie. Toen ik eenmaal een baan had (overigens niet via deze vacaturesite), heb ik mijn profiel aldaar aangehouden. Voornamelijk om een gevoel te krijgen en houden van wat er speelt op de arbeidsmarkt in mijn sector; o.a. via vacaturemails. Mijn status heb ik destijds op niet-zoekend gezet.

Profiel-update verandert status?

Recentelijk besloot ik het mail-adres aan te passen, waarop ik de vacaturemails van Monsterboard ontving. Daarmee is er iets groots gebeurd, dat ik niet had voorzien. Binnen enkele uren heb van meer dan 40(!) geïnteresseerden mail ontvangen. Mijn mailbox is zo ongeveer ontploft! En het gaat momenteel nog steeds door.

Blijkbaar hebben alle bedrijven in mijn sector op één of andere manier een notificatie ontvangen. Waarschijnlijk is hen verteld, dat ik mijn profiel geupdate heb en zoekende ben. Ik ben mij hier echter niet van bewust. Snel mijn profiel gecontroleerd en mijn status staat niet op “Actief op zoek naar een baan”.

Overweldigend

Natuurlijk vind ik het een hele eer, om zoveel geïnteresseerden in m’n mailbox te ontvangen. En niet alleen via mijn mail op Monsterboard: Er waren een hoop recruiters, die het ook via mijn website geprobeerd hebben. Vermoedelijk in de hoop om zo tussen de andere recruiters uit te springen.

Daarnaast werden ook andere alternatieve routes gezocht: Er waren zelfs recruiters, die mij op mijn werktelefoon benaderden. Vermoedelijk door de receptioniste te bellen (bij mijn werkgever, een bedrijf met meer dan 20.000 werknemers) en naar mij te vragen. Dit vind ik dan net weer een stap tè ver gaan.

Enfin, hoe dan ook: Je mag stellen, dat er behoorlijk werk van gemaakt wordt. En stiekem vind ik dit natuurlijk helemaal geweldig.

Door de bomen het bos niet meer zien

Het heeft echter ook een averechts effect op mij. Op deze manier zie ik door de bomen het bos niet meer (ja, ik weet het, luxeproblemen! ;)). Ruim 40 Recruiters uit vier landen die, allemaal met ongeveer dezelfde mail, vragen of je even contact met ze kunt opnemen. Ze willen allemaal praten over een geweldige vacature, helemaal geschikt voor mij. Is dat wel realistisch? Is dat wel geloofwaardig?

Daarnaast weet ik überhaupt niet, waar ik de tijd vandaan moet halen, om op al die mails gepast te antwoorden. Voordat ik reageer op zo’n mail, wil ik eerst weten met wie ik te maken heb. Dit kost tijd aan ‘onderzoek’ via internet. Tot nu heb ik dus nergens op gereageerd.

Hoe verder

Mocht je actief zijn op vacaturesites, let dan héél goed op wat er gebeurt, als je iets aanpast op je profiel. “Een gewaarschuwd mensch telt voor twee”. 😉

Zo, en dan ga ik me nu bedenken hoe ik verder ga met dit luxeprobleem… Iemand tips?