La Tour Eiffel

De metro nadert halte Trocadéro. Ik pak mijn tas van de vloer en loop richting deur. De spanning stijgt. Nog twee trappen op, een grote bocht om en dan ben ik er: Tussen de immense gebouwen bij Palais de Chaillot.

Op het moment dat ik de bocht om loop, begint iedereen te juichen. Wat een warm onthaal! Ik maak een buiging. Wat zeg ik? Ik maak er drie! Op het moment dat ik weer omhoog beweeg, merk ik dat iedereen met de rug naar mij toe staat. Wat een domper. Het was niet voor mij bedoeld.

De klok sloeg even daarvoor het volle uur. En dat betekent dat de Eiffeltoren een paar minuten lang van boven tot onder verlicht wordt door kleine knipperlampen. Vanaf het plein waar ik nu sta, is het uitzicht op de Eiffeltoren geweldig. Ik sta ook niet bepaald op een unieke plek, want deze plaats is al door miljoenen mensen bezocht. En veel van hen waren er zelfs vaker dan één keer.

Eén van die mensen ben ik zelf. Ondanks het hier altijd ontzettend druk is, kan ik toch ontzettend genieten van deze plaats. In de eerste instantie natuurlijk vanwege het uitzicht op één van ’s werelds meest imposante (en meest gefotografeerde) bouwwerken. Daarnaast kom ik er voor de overheerlijke Crêpes met banaan en chocolade. Ook kom ik er vanwege de geweldige, ontspannen sfeer die heerst op het plein. Telkens als ik er ben, komt er een gevoel van rust over me heen. Da’s eigenlijk vreemd op één van de meest drukke plekken in Parijs. Maar het is zo.

Steeds als ik er ben, vallen me dingen op, die ik eerder niet heb gezien. Ditmaal stond ik een tijd op het lager gelegen plein; tussen de trappen en het water. Vóór mij zie ik een beeld van een naakte vrouw, die richting de Eiffeltoren kijkt. Ben ik hier echt al die keren langs gelopen, zonder dat het me opgevallen is? Blijkbaar wel.

Op deze plek schiet ik één van de (slechts) 10 foto’s, die ik gedurende deze vakantie maak.

blog_la_tour_eiffel_01
De naakte dame kijkend naar de Eiffeltoren
(om privacy-redenen van achter gefotografeerd)

2 Comments

  1. Marielle · 11 maart 2012

    Ook ik vond de eiffeltoren met alles eromheen zo indrukwekkend!
    Jammer dat ik niet zo’n goede fotograaf ben..