Kasteel Hoensbroek verkennen

Op zondag 09 januari 2011 heb ik Kasteel Hoensbroek bezocht. Ik was hier om het kasteel te verkennen i.v.m. de bruiloft van Marina & Dominique. Zij stappen zéér binnenkort in het huwelijksbootje en dit kasteel speelt daar nogal een rol bij. Aangezien ik hun bruiloft mag fotograferen, wilde ik graag nog even rondkijken. Samen met hen kon ik zo bepalen waar we foto’s zouden kunnen gaan maken.

Kasteel Hoensbroek kende ik al, toen ik een klein mannetje was. Ik ben er ook meerdere malen geweest. De laatste 10 jaar echter alleen nog maar ’s avonds en ’s nachts om een feestavond of een soul party te bezoeken. Dat soort dingen vinden altijd plaats in het catering-gedeelte. Naast dit deel, is er ook een museum-gedeelte. Hier ben ik minder vaak geweest. Toen ik binnenkwam, werd ik overdonderd door de schoonheid en de pracht van dit kasteel. Ik was even vergeten hoe geweldig het hier was. Op dat moment was het dus Genieten geblazen (met hoofdletter ‘G’ ;)).

Het bruidspaar kende ik al van de verlovingssessie van afgelopen zomer. Deze sessie was erg gezellig en ging gepaard met veel humor en gelach. Vandaag was dat niet anders. Gelukkig maar, want ondanks een huwelijk een hele grote stap is, moet het bruidspaar zich er ook ontzettend goed en relaxed bij voelen. Marina en Dominique kwamen rustig op me over. Zij hebben zelf alles geregeld voor de bruiloft. Ik denk dat voornamelijk dat bepaalt, hoe je je de laatste dagen voor “de grote dag” voelt.

Er moesten ook serieuze zaken geregeld worden, dus er werd niet alleen gelachen. Na de laatste details besproken te hebben met de beheerders van het museum, gingen we rondkijken in de museumzalen en op de binnenplaatsen. Een hoop geschikte plaatsen dienden zich aan en we hebben er een paar gekozen. Bij mooi weer kunnen we een gedeelte binnen doen en een gedeelte buiten. Mocht het nu met bakken uit de hemel vallen (waar we niet vanuit gaan), dan hebben we voldoende binnen-locaties, om een fotosessie mee te vullen.

Ikzelf heb een goed gevoel over deze middag en weet zeker dat het op hun grote dag helemaal goed gaat komen. Ook op fotografisch gebied. ‘k Kan niet wachten tot het zover is! Jullie zullen hier achteraf zeker nog over lezen op deze blog.

Nadat het bruidspaar naar huis was, ben ik nog even blijven rondhangen bij het kasteel. Nog even genieten van de rust die hier hangt. Nog even genieten van al het moois dat hier te zien is. En nog even wat foto’s maken voordat het donker is…

Een kleine impressie van deze dag:

Kasteel Hoensbroek Kasteel Hoensbroek
Kasteel Hoensbroek Kasteel Hoensbroek
Kasteel Hoensbroek

Hierna werd mijn zicht een beetje wazig…

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek

Vreemd he? Wellicht heb je het al door: Deze foto’s zijn niet direct van het kasteel genomen, maar via het water. Dit geeft een niet-realistisch effect.

Dominique was ook weer op z’n best vandaag (rare dingen uitvreten terwijl ik met mijn camera in de buurt ben, is natuurlijk niet verstandig ;)):

Kasteel Hoensbroek Kasteel Hoensbroek

En uiteindelijk kwam mijn favoriete privé-chauffeur mij weer ophalen. Aangezien ik toch met een camera rondliep, heb ik haar even gevraagd te poseren voor mij. Daar is dit leuke beeld uitgekomen.

Kasteel Hoensbroek

5 Comments

  1. Miek · 10 januari 2011

    Nice blog,

    X

  2. Egbert · 13 januari 2011

    Zitten mooie foto’s tussen.
    ge Eg