Improviseren met een Mercedes-liefhebber

Soms zijn er van die dagen, dat de dingen anders gaan dan gepland. Er gebeuren dan dingen die je niet zag aankomen; dingen waar je je niet op voorbereid had; dingen waarbij een beroep wordt gedaan op je improvisatie-talent.

Afgelopen zaterdag had ik zo’n dag. Die ochtend ging ik bij een bevriend koppel op bezoek, om de kinderen te fotograferen. Gewoon een paar leuke headshots en misschien nog wat buiten-foto’s. Nadat ik daarmee klaar was, vroeg de man van die vrienden (laat ik hem Vince noemen… want… zo heet hij ;-)), of ik ook nog een paar portretten van hem kon schieten in context van zijn favoriete hobby.

Mercedes-Benz

Vince is een groot Mercedes-liefhebber. Al jarenlang rijdt hij zelf een Benz en wilt hij alles weten wat er met Mercedes te maken heeft. Eigenlijk is hij een lopende database als het gaat om Mercedes-Benz. En als er al iets is, dat hij niet weet, dan zorgt hij dat hij het binnen no-time wèl weet. Mocht ik zelf ooit Benz gaan rijden, dan zal ik erg blij zijn met deze expert als vriend.

Zijn hobby loopt steeds verder “uit de hand”: Tegenwoordig runt hij namelijk zelfs een webshop waarmee hij Mercedes-onderdelen verkoopt. In deze webshop biedt hij nieuwe en gebruikte originele Mercedes-Benz onderdelen aan.

Fotosessie

Deze zaterdag liepen we samen zijn werkgarage in. Een ruime garage met een put, waardoor hij ook lekker onder zijn auto’s kan sleutelen. In deze garage bevond zich op dat moment een W124, waaraan Vince druk bezig was met het demonteren van onderdelen. Een ideale situatie om hem om en onder deze Mercedes-Benz vast te leggen.

Aangezien we ons hier beiden totaal niet op voorbereid hadden, moesten we gaan improviseren. Het leuke aan Vince vind ik, dat we wel vaker projectjes hebben, waar we onvoorbereid in stappen. En al improviserende komen we eigenlijk altijd tot een goed en leuk resultaat. Blijkbaar vullen we elkaar perfect aan op dat vlak.

Normaal gesproken gaan die projectjes niet over fotografie. Ditmaal echter wel. En zelfs onder redelijke tijdsdruk, omdat hij even later weg moest i.v.m. een afspraak. Naar mijn mening hebben we ook dit project met succes afgerond. Hieronder een paar foto’s van een paar minuten druk foto’s maken.


Vince van Mercedesonderdeel.nl.
Vince van Mercedesonderdeel.nl.Vince van Mercedesonderdeel.nl.
Vince van Mercedesonderdeel.nl.Vince van Mercedesonderdeel.nl.
Vince van Mercedesonderdeel.nl.Vince van Mercedesonderdeel.nl.
Vince van Mercedesonderdeel.nl.
En dan natuurlijk nog een onverwacht fotomomentje… 🙂
Vince van Mercedesonderdeel.nl.


8 Comments

 1. Vinneau · 16 mei 2011

  Hey Wien,

  Het was inderdaad een improviseer zaterdag,wat we over het algemeen wel gewend zijn :-).

  Top locatie en top fotograaf maakt dit tot een heel mooi geheel..

  Thnx!!

  • Dennis Ebben · 16 mei 2011

   Ha Tjeerd! 😉

   Leuk dat je reageert. Bedankt voor je compliment. Je vergeet in je reactie de complimenten op het model. Die was ook erg goed!

   We gaan snel die andere Benz-foto’s maken. 😉

   Groeten,
   Dennis

 2. Miek · 20 mei 2011

  Haai…!

  Echt geweldige foto’s zijn hieruit gekomen…! Ik vind de bovenste en onderste t mooiste… Je boft wel ook met zo’n goed “model”…

  X Miekkk

  • Dennis Ebben · 24 mei 2011

   Hey Miek! Bedankt voor je reactie. Ik vind het moeilijk kiezen hoor. Maar ik denk dat die met die sleutel onder de auto wint. 🙂 X

 3. Marielle · 28 mei 2011

  Hee Dennis!

  Erg leuk vastgelegd! De passie springt weer van het beeld af, geweldig!

  Kus Marielle

  • Dennis Ebben · 28 mei 2011

   Ha Jelle!

   Dank je wel. Goed om te horen dat anderen die passie ook kunnen zien. Dan zijn de foto’s dus geslaagd! 🙂

   Zo zie je eens een andere kant van Vince, dan wanneer hij ons allemaal verslaat met Buzz 😉

   X

 4. Marielle · 28 mei 2011

  Och gut, Buzz…. dat zouden we eigenlijk nog es moeten doen