Hoera! Sayuri 4 jaar!

Zittend op een veel te smalle tribunebank staar ik de sportzaal in. De zenuwen gieren door mijn lijf. Ik wiebel continu van mijn ene bil op mijn andere; niets voor mij. “Jee, hoe lang duurt dit nog?? Ze zouden DRIE minuten geleden beginnen!!” Verbaasd kijkt mijn zusje me aan: “Rustig joh, ze komen zo. Nog even geduld.” Ze glimlacht, maar ik vind het helemaal niet grappig.

Geduld?

Geduld… Uitgerekend nu vraagt ze om geduld! Dat heb ik vandaag niet. Elke seconde lijkt wel een uur. Ik tik met mijn vingertoppen tegen elkaar. Mijn camera controleer ik voor de tiende keer; alles is goed ingesteld. En continu check ik alle deuren aan de overkant van de zaal. Geen teken van leven. Niemand te zien.

De minuten verstrijken. Een man met een zwarte outfit loopt door de zaal. Hij blijkt de geluidsman te zijn en neemt plaats achter zijn mengpaneel. Hoorbaar schakelt hij de geluidsinstallatie in. Gaat het dan eindelijk beginnen? Na een paar seconden klinkt in de verte Gangnam Style. Het geluid komt steeds dichterbij. Gaat het nu gebeuren? Is het zover?

Twee klapdeuren worden met een wilde zwaai geopend. Eén voor één stromen de dansgroepen binnen. “Waar is Sayuri? Ik zie Sayuri niet!” Alsof ik nog een halve meter bank over heb, schuif ik nòg verder naar voren. Helemaal in de illusie dat ik het nu beter kan zien…

Dansen

En dan gebeurt het: Met hun danslerares voorop komen de allerkleinsten binnengewandeld. De groep van Sayuri! Ik lach, ik voel een soort rust over me heen komen en roep iets te fanatiek “Yeah!!! Sayuri! Whooohoooooeeeew!!!” Ze loopt naast haar juf aan de voorzijde van de groep, maar uiteraard kan ze mij onmogelijk horen. Dat boeit ook niet. Ik kom om te kijken; niet om haar aandacht op te eisen.

De groepen stellen zicht naast elkaar op. Fantiek danst iedereen op Gangnam Style. Sayuri en haar juf staan prominent vooraan, in het midden van de zaal. Ik zit op de tribune, met waterige ogen en met een smile nog breder dan mijn hoofd. Wat ben ik trots op deze kleine, grote meid.

Gangnam Style. Tot voor kort een vreselijk irritant nummer. Maar nu het nummer waarmee een geweldige avond vol dansoptredens begon. Met voor mij als hoofdrolspeelster: Mijn nichtje Sayuri!

Gefeliciteerd

Lieve Sayuri, vandaag ben je officieel 4 jaar geworden. Waw! Je gaat al naar de basisschool! Dat maakt je een heel grote meid. Time flies! Ik ben ontzettend trots op jou.

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog heel veel gezonde en gelukkige jaren! Jaren waarin we minstens net zoveel lol blijven maken, als we nu al doen. 🙂

In the picture!

Hoera, Sayuri 4 jaar!

De hele groep danst Gangnam Style. In het midden Sayuri met de juf.

Hoera, Sayuri 4 jaar!

Closeup van Sayuri in de Gangnam Style.

Een andere hobby van Sayuri: Gekke bekken trekken voor mijn camera. :)

Een andere hobby van Sayuri: Gekke bekken trekken voor mijn camera.