Hoera! Leah 3 jaar!

“Zullen we naar de dieren gaan kijken?” Ze zitten al een tijdje verveeld om zich heen te kijken in het boscafé. Door mijn vraag verschijnt er een lach op hun gezicht. “Ja!” roepen ze in koor. Snel trekken we onze jas aan en wandelen richting uitgang. De heerlijke buitenlucht in.

Dieren kijken en spelen

Niet veel later lopen we door het dierenpark. Leah, Sayuri en ik. We zien konijnen, paarden, varkens, herten en nog heel veel andere dieren. De kleine dames proberen alle dieren bij soort te noemen. Dit gaat ze verbazingwekkend goed af. Daarnaast geven ze alle dieren een naam. De meest uiteenlopende namen komen voorbij; allemaal uniek. Van sommige namen heb ik zelfs nog nooit gehoord! Maar de herten krijgen toch echt allemaal dezelfde naam: Bambi.

Na ongeveer 784 rondjes in het dierenpark wandelen we naar de kleine speeltuin. Er liggen een paar keien. Zowel Leah als Sayuri willen daar overheen lopen. Sayuri is al groot; die kan dat gemakkelijk alleen. De benen van Leah zijn nog nèt iets te kort; die heeft hier en daar nog wat hulp nodig. Ik pak haar hand vast en dan lukt het wèl. En zo gebeurt het, dat ik ook 784 rondjes om de keien loop.

Korte benen maken meer stappen

Nadat de kleine dames nog even met wat houtblokken hebben gespeeld, gaan we terug naar het boscafé. Hier zijn de andere volwassenen net klaar met afrekenen. Ze komen ons al tegemoet.

We lopen het bos in, om nog een korte wandeling te maken. Leah wilt zelf lopen; iets dat ze best lang volhoudt. Haar korte beentjes maken minstens twee keer zoveel stappen als die van mij. Niet zo raar dat ze dan ook twee keer zo snel moe is. “Dennis! Dragen?” roept ze met een heel lief stemmetje. Je raadt het al; daar kan ik geen ‘nee’ tegen zeggen.

In één beweging til ik haar van de grond en zet ik haar op mijn arm. Het grootste gedeelte van de wandeling die volgt, doen we op mijn beenkracht. Tijdens onze wandeling praten we uitgebreid over de héle hoge bomen. Ook de bladeren aan die bomen worden uitgebreid besproken. Maar we praten vooral over het feit dat ze het cijfer ‘6’ heeft geschreven. Een heel trots meisje, maar ook een hele trotse oom. 🙂

En nog vééle jaren…

Vandaag wordt mijn stoere, maar ook lieve nichtje Leah 3 (DRIE!). Lieve Leah, van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog heel veel gezonde en gelukkige jaren! Laten we minstens net zoveel lol blijven maken, als we nu al doen. 🙂

Verhaal in Instagram-foto’s

Omdat ik tijdens de wandeling alleen mijn telefoon bij de hand heb, leg ik alle momenten vast in Instagram-foto’s.

Lachen en snoepen in het boscafé

Druk aan het uitleggen

Even de hond uitlaten

Klaar om een heuveltje af te rennen

Ook kleine dieren krijgen aandacht

Spelen met blokken hout

Aan de wandel

Gedragen worden en naar jezelf kijken op een telefoon

Het bos met de héle hoge bomen

2 Comments

  1. Suus · 24 september 2013

    Mooiiii. Thanx bro. Xxx