Hoera! Leah 2 jaar!

“Kijk! Aapjes!” roept Leah in mijn richting. Haar lieve, kleine vingertjes wijzen naar een kooi vol apen. “Kijk, Dennis! … Kijk!” roept ze nog een keer enthousiast. Uit haar handgebaren begrijp ik, dat ze mij ook bij de kooi wilt. Lachend loop ik richting de apen van Mondo Verde.

Apenverhalen

Als ik naast Leah sta, begint ze fanatiek te praten. Met veel handgebaren vertelt ze de mooiste verhalen over het apenrijk. Haar handen wapperen wild in de lucht. Haar twee leuke staartjes vliegen van links naar rechts. En haar stemmetje klinkt zó schattig, dat je wel moet blijven luisteren. De helft van haar verhaal klinkt als gebrabbel in mijn oren; toch geniet ik van elk woord. In háár taal is het allemaal vast reuze-interessant.

Terwijl ik naar Leah staar, verbaas ik me erover hoe snel ze van 0 naar 2 is gegaan. Nog niet zo lang geleden zat ze voornamelijk in de kinderwagen. Nu trekt ze me met haar kleine handje alle richtingen uit. Met haar korte benen rent ze zó snel van A naar B, dat ik soms een sprint moet trekken om haar bij te houden.

Eenvoud van een kind

Op elke plek die we passeren, vertelt ze me wat er allemaal is te zien. Dit doet ze als een ervaren reisleidster. En als ze het niet weet, dan vraagt ze het gewoon aan mij. Weet ook ik het niet? Dan lopen we vrolijk verder naar de volgende interessante plaats. Heel eenvoudig eigenlijk…

Wat een energie en wat een positiviteit! De heerlijke eenvoud van een kind. Gewoon blij zijn met het actuele moment. Geen schuldgevoelens over het verleden; geen zorgen over de toekomst. Gewoon leven in het .

Moe en voldaan

Als haar korte benen moe worden, wil ze bij mij op de arm. Ik til haar van de grond en ze slaat een arm om me heen. Als ze me lachend aankijkt, begin ik ook spontaan te lachen. Haar lach werkt zó aanstekelijk; je doet vanzelf mee! Wat een heerlijk moment!

Dan legt ze haar kleine hoofd op mijn schouder en is ze stil. Met mijn vingers streel ik door haar dunne haar. Haar oogleden worden zwaarder en uiteindelijk vallen ze dicht. Stevig hou ik haar vast, geef ik haar voorzichtig een kus en fluister

“Ach, lieve Leah, vertel je nog één keer over de aapjes..? Vind ik leuk…”

En nog vééle jaren…

Vandaag wordt mijn stoere, maar ook lieve nichtje Leah 2 (TWEE!). Lieve Leah, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik vind het helemaal geweldig dat ik je trotse oom mag zijn. Het is super dat we het samen altijd fijn hebben. ‘k Hoop dat er nog héél veel van die jaren mogen volgen. We maken er met z’n allen een mooie dag en een fijn feest van. Blaas de kaarsjes maar snel uit.

Alle foto’s gemaakt met een compactcamera. De foto’s waar ik zelf op sta, zijn gemaakt door Annemiek.

13 Comments

 1. Vera · 24 september 2012

  Gefeliciteerd trotse oom!

  Mooi geschreven…

 2. Ellis · 24 september 2012

  Ik kan alleen maar zeggen: WAUW!!!!!!! Je foto’s spreken altijd al, maar wat heb je dit prachtig verwoord….. de liefde voor je nichtjes is overduidelijk….kippenvel

 3. Ellis · 24 september 2012

  Ow…… jij natuurlijk ook gefeliciteerd 😉

 4. Susan · 24 september 2012

  Zoals altijd: KEILIEF!

 5. Joyce · 24 september 2012

  Ook hier mag je weer trots op zijn! Heel mooi gedaan! Ook gefeliciteerd met Leah, liefs van Julian&Joyce en Faye;)

 6. tanja · 24 september 2012

  O die foto`s enig !

 7. Nicole · 25 september 2012

  Oohhh…. Zo mooi verwoord!
  Ik kan niet wachten om met Lizelotte naar MondoVerde te gaan!!! ; )