Haar

Mijn goede vriendin Anke had een totaal ander kleurtje in haar haar gedaan, dan we van haar gewend waren. Ze wilde hiervan graag een foto, die ze dan o.a. voor haar Social Media sites (Hyves, Facebook, etc) zou kunnen gebruiken. Gewoon lekker actueel, zodat iedereen zou kunnen zien, hoe ze er op dat moment uit zag. De nadruk moest hierbij wel liggen op haar nieuwe haarkleur.

Toen Anke op een avond bij mij op bezoek kwam, om samen een hapje te eten, heb ik er een losstaande flitser bij gepakt en haar tegen mijn openstaande keukendeur laten leunen. Vervolgens heb ik een snoot op de flitser geschoven, om een smalle, gerichte lichtbundel te genereren, die het accent op haar nieuwe haarkleur zou leggen. Daarna konden we aan de slag en hebben we een paar blikken en poses uitgeprobeerd en deze met de camera vastgelegd. Dit moest ontzettend snel gebeuren, vanwege een zeer strikte deadline: Ik had ontzettende trek en wilde z.s.m. eten! (eten is ook een hobby van mij ;))

Ondanks het een mini-actie was, leverde het alleen maar mooie beelden op. Hieronder een van die beelden ter illustratie.

Anke

3 Comments

  1. Dennis · 14 november 2010

    Feel free to comment. 🙂

  2. Marielle · 14 november 2010

    Prachtige foto! Ik heb er geen verstand van, maar de belichting geeft een supermooi effect.

  3. Dennis · 14 november 2010

    Dank je wel, Mariëlle. Dramatisch licht doet het vaak heel goed. Erg leuk dat het jou ook aanspreekt. 🙂