Gods huis niet meer open voor iedereen

Afgelopen zondag ben ik gaan location-scouten voor een bruiloft, die ik in juni ga fotograferen. Bij location-scouten ga ik op zoek naar geschikte plekken om foto’s te maken van het bruidspaar. Meestal zoek ik die plekken dichtbij de locatie waar de trouwerij plaatsvindt.

Zo kwam ik in het plaatsje Holset terecht. Voor de mensen die Holset niet kennen: Holset is een dorp in het zuiden van Limburg. Het dorp hoort tot de gemeente Vaals en heeft ongeveer 160 inwoners.

Kerk

Zoals elk Limburgs dorp heeft ook Holset (geheel volgens traditie) zijn eigen kerk: De H.H. Lambertus en Genovevakerk. Aangezien het aanstaande bruidspaar in deze kerk gaat trouwen, verken ik deze ook van binnen.

Vroeger leerde de pastoor ons op school: “Gods huis staat open voor iedereen”. Blijkbaar is God ook met de tijd meegegaan. Tegenwoordig voorziet hij zijn huis van een heus alarmsysteem en is het huis niet meer zo toegankelijk. Zie op onderstaande foto wat ik aantrof.

Altaar kerk Holset

Dit gedeelte niet betreden!! Is met alarm beveiligd!!

Limburgse traditie

Maar: Er is ook goed nieuws!! Een andere Limburgse traditie wordt recht tegenover de kerk gelukkig gewoon in stand gehouden.

Altaar kerk Holset

Een goede Limburgse traditie.

Foto’s kerk

Nog wat andere foto’s van de buitenkant.

Holset Holset
Holset
Holset


2 Comments

 1. Marielle · 11 mei 2011

  Hee Dennis!

  Wat leuk! Jammer dat je niet helemaal naar binnen mocht.
  Heb je soms een andere techniek gebruikt voor je foto’s? Zien er weer waanzinnig uit.

  X Marielle

  • Dennis Ebben · 11 mei 2011

   Hey Mariëlle,

   Leuk dat je reageert. Bedankt voor je complimenten!

   Ik heb nog wat postprocessing gedaan op de foto’s, om ze wat ouder te laten lijken. Denk aan dingen als meer contrast en wat minder kleur. Vond ik hier wel toepasselijk. 🙂

   x Dennis