Doop Leah

Op 13 maart 2011 werd mijn nichtje Leah gedoopt. Dit vond plaats in de Sint-Mauritiuskerk in Schin op Geul. Bij de doop van mijn andere nichtje (Sayuri) werd ik de peetoom. Hierdoor was ik niet in staat om foto’s te maken van de doop. Van Leah zou ik geen peetoom worden. Hierdoor kon ik bij haar wel de doop fotograferen. Voor mij weer een mooi moment om me flink uit te leven. In dit artikel het (foto)verslag van deze leuke dag.

Vooraf

Mijn moeder zou peettante worden van Leah, dus we vertrokken ruim op tijd. Toen ik bij haar aankwam, stond ze al helemaal gereed, om de auto in te stappen. Ikzelf verheug me ook altijd ontzettend op een bezoek aan mijn nichtjes, dus ook mij kon de dag niet vroeg genoeg beginnen. Rond 10:00u kwamen mijn moeder, Annemiek en ik aan bij mijn zusje. Mooi op tijd.

Leah lag lekker op het vloerkleed te spelen en was zich nog nergens van bewust. Ze begroette me met haar bekende lach. Na wat met haar gespeeld te hebben, werd ze nog even in bed gelegd. Doel van deze power-nap was, om haar lekker en uitgerust naar de kerk te laten gaan. Blijkbaar had ze dat helemaal begrepen, want ze ging vrijwel direct slapen en werd precies op de juiste tijd weer wakker.

Nadat ze uit haar slaap was ontwaakt, werd ze opgefrist en werd haar doopjurkje aangetrokken. Ik herinner me nog van Sayuri’s doop, dat zij zich apetrots voelde, toen ze het doopjurkje aan mocht. Ze poseerde er uitgebreid mee. Bij Leah was dat niet anders. Leah kan nog niet rechtop zitten, daarom werd ze bij mijn zusje op schoot gezet. Hier checkte ze haar jurkje nog even op kreukels en vlekken, om vervolgens met een trotse lach te laten weten, dat ze het helemaal te gek vond. Ook Leah zat vanaf nu als een prinses op haar troon te poseren voor alle aanwezigen.

Sayuri belt nog even met de kerk, om te checken, of alles geregeld is. Hierna konden we vertrekken.


Doop

Onze reis vervolgt richting kerk, waar om 12:00u de doop start. De vriendelijke en humoristische pastoor Frans Mol doet hier alle nodige handelingen, die bij een doop horen. Ook zijn er een aantal mensen, die een stukje voordragen; zij doen dit uiteraard met veel plezier.

De aanwezige kinderen hebben er echter niet meer zo’n zin in en beginnen aan de andere kant van de kerk hun eigen spelletje te spelen. Ze rennen vrolijk rond. De pastoor vindt het prima.

Ook Leah is niet echt onder de indruk van wat er allemaal gebeurt. Wat wil je ook op haar leeftijd…? Ze kijkt een beetje verveeld rond, maar doet wel met alles mee. Leah is zo’n kindje dat echt ALLES interessant vindt. Ook als zij tijdens de doop het water over haar hoofd geschonken krijgt, blijft ze geïnteresseerd rondkijken. Voor huilen heeft ze geen tijd. Er is hier veel te veel te zien. Grote meid! Ome Dennis is trots op je.

Op de foto hierboven is te zien, dat Sayuri een nieuw spelletje ontdekt heeft: Kaarsje aan, kaarsje uit. Hoe vaak kan het leuk zijn om een kaars uit te blazen?? Voor Sayuri minimaal 100x.

Wonderen bestaan

Op een dag als deze gebeurt altijd iets, dat je niet verwacht. Iets dat je totaal niet ziet aankomen. Iets dat je altijd echt absoluut voor ONmogelijk hebt gehouden. Dit soort dingen wil je dan ook maar al te graag op foto hebben. En dat is me gelukt. Zie hieronder mijn eigen zusje… voor het Maria-altaar!! 😉

Onderweg naar huis

Sayuri wilde ook graag wat nieuw fotomateriaal voor in haar portfolio. Terwijl we naar haar thuis lopen, poseert ze nog even voor mij.


Borrel

De rest van de dag wordt er geproost, gegeten, gepraat en vooral gelachen. Een gezellige dag, waar ik met veel plezier naar terugkijk. Ik hoop dat het voor Leah net zo leuk was als voor mij.


Bronnen

6 Comments

 1. Miek · 21 maart 2011

  Leuke blog en weer supermooie foto’s…!!!!
  Het was inderdaad een hele leuke, gezellige dag…

  X Miekkk…

 2. Suus · 21 maart 2011

  Ja, leuk hoor! Ben trots op je. Staat trouwens alleen een woordje teveel in alinea 3 van ‘Vooraf’ (zich).

  Ik vond het trouwens heel leuk om te rappen voor Maria hoor!

  XXX

 3. Miron · 21 maart 2011

  Dennis, wederom een leuk blog met uiteraard weer erg mooie foto’s. Geweldig! Grts Miron

 4. Dennis Ebben · 21 maart 2011

  @Miek: Dank je wel. 🙂

  @Suus: Bedankt voor de tip; is inmiddels gecorrigeerd. Je rap was inderdaad ontzettend mooi…. yo yo yo! 😉

  @Miron: Thanx voor je reactie/compliment. Erg leuk!

 5. Joyce · 22 maart 2011

  Hey Ome Dennis,

  Dit heb je weer mooi gedaan, heel jammer dat ik ziek was die week en dat ik het heb moeten missen!
  Maar gelukkig heb je het vastgelegd op camera, kan ik toch nog een beetje nagenieten van de mooie foto’s.

  Veel liefs, het vriendinnetje van je zusje
  Joyce!!!

 6. Dennis Ebben · 22 maart 2011

  Hey Joyce!! Bedankt voor je leuke reactie. Ik vond het ook erg jammer, dat je er niet was. Maar goed, dan kletsen we op het volgende feestje wel bij 🙂