De verrassing van Esther

Het was op de kleuterschool, dat ik voor het eerst in contact kwam met Jeffrey. We zaten samen in de gezellige klas van juffrouw Liesbeth. Onbezorgd en nog niets wetend over het leven. Nog geen idee hoe onze toekomst eruit zag. Twee ‘verse’ wezens in een grote wereld. Het ergste dat je kon gebeuren, was dat je favoriete speelgoed al door een klasgenoot in gebruik was. 😉

Ondanks we nooit echt met elkaar omgingen, bleven we elkaar wel tegenkomen. Zowel qua school als qua wijk waarin we woonden. Eerst in Hoensbroek en vanaf ons +/- 7e levensjaar in Heerlen-Noord. Rond mijn 22e verlaat ik die wijk en daarna zien we elkaar nog slechts één keer op de reünie van de basisschool in 2007.

Het idee

De vrouw ven Jeffrey, Esther, wilde wat mooie foto’s van haar jongste zoon Divano (3 maanden oud). Deze foto’s zou ze haar man dan kado doen voor zijn verjaardag. Uiteraard zouden Esther & Jeffrey zelf ook in een paar foto’s verschijnen. De foto’s zouden duister/dramatisch belicht moeten zijn. Omdat we via Hyves ‘geconnect’ zijn en mijn werk haar aansprak, overwoog ze om deze fotosessie met mij te doen. In het geheim benaderde ze mij.

Fotosessie

Jeffrey weet van niets, totdat ze bij mij arriveren. Hij is blij verrast. Tussen het foto’s maken door worden er een hoop herinneringen opgehaald. Ook vertellen we aan elkaar wat we de afgelopen jaren allemaal gedaan hebben. Divano zit alles met een smile te bekijken. De sfeer is goed en dat werkt altijd goed voor de resulterende foto’s.

Foto’s

Aan het eind van de fotosessie hebben we een hoop gepraat en veel gelachen. Ook Divano lijkt het erg naar zijn zin gehad te hebben. Er zijn ontzettend veel leuke foto’s uit deze sessie gekomen. Esther, Divano & Jeffrey, bedankt voor de leuke fotosessie.

Hieronder een kleine impressie…

blog_verrassing_esther_02
blog_verrassing_esther_01
blog_verrassing_esther_03
blog_verrassing_esther_04
blog_verrassing_esther_05
blog_verrassing_esther_06 blog_verrassing_esther_07
blog_verrassing_esther_0814 Comments

 1. Suus · 11 juli 2011

  Pff daar is ze weer; Juffrouw Liesbeth! Wanneer ga je haar eens loslaten 😉

  Maar ik weet niet of ik het weeeeeeeer moet zeggen, want dat wordt ook zo afgezaagd, maar ik doe het lekker toch:
  Sjun gedoan jong!

 2. Miek · 11 juli 2011

  Nice….!!

  Ik vind die zwart-wit bewerkingen zooo supermooi…

 3. Jeffrey · 11 juli 2011

  Tja Dennis,

  Weinig woorden hiervoor.
  Eigenlijk maar 1 woord en dat is

  GEWELDIGE FOTO’S (oeps twee woorden)

  Euh en ja er is ooit eens een liedje geschreven over dat probleem van jou:

  Mijn aller eerste liefde dat was juffrouw……….:D

  • Dennis Ebben · 11 juli 2011

   @Jeffrey: Haha, thanx voor je leuke reactie. 🙂

   Ik ken het liedje ja… Maar niet op mij van toepassing hoor. Foto’s komen deze week jullie kant uit! Veel plezier ermee.

   Groeten,
   Dennis

 4. Marielle · 11 juli 2011

  Wat een leuke foto’s!!! die eerste kleurfoto is zooo schattig! Ik heb natuurlijk geen verstand van belichting, maar volgens mij is het heel goed gelukt.

  Kus

  • Dennis Ebben · 11 juli 2011

   @Mariëlle: Thanx voor je leuke reactie. Eigenlijk zijn uit deze fotosessie alleen maar leuke foto’s gekomen. Vooral in zwart-wit vind ik ze heel sterk.

   De foto waar jij het over hebt, vind ik zelf in kleur weer wat sterker. Maar goed, het gaat natuurlijk allemaal om persoonlijke smaak. 😉

   Over de belichting ben ik erg tevreden.

 5. Esther · 11 juli 2011

  Ik vind zwart wit ook erg mooi dennis.
  Dat heeft gewoon iets…….super gewoon

  • Dennis Ebben · 12 juli 2011

   @Esther: Thanx. 🙂 Ik heb je van de meeste foto’s zowel zwart-wit als kleur erbij gedaan. Kun je nog eens goed bekijken welke je gaat inlijsten 😉

 6. Esther · 12 juli 2011

  jij bent helemaal toppie Dennis 🙂
  Dat zal ook weer een moeilijke keus worden.

 7. Liesbeth · 12 juli 2011

  Ik ben toch maar wát blij dat Dennis mij na al die jaren niet vergeten is!! En hij maakt SUPER mooie foto’s. Zo, dan heb ik dat ook maar eens gezegd!Groetjes van “Juffrouw Liesbeth”.

  • Dennis Ebben · 12 juli 2011

   Ha Liesbeth!
   …euh, ik bedoel: Juffrouw Liesbeth!

   Bedankt voor het compliment. Erg leuk!

   En natuurlijk vergeet ik mijn allereerste juffrouw niet… Ik vind het nog veel knapper, dat die juffrouw na al die jaren haar leerlingen nog kent. 😀

   Groeten,
   Dennis