Camera-sensor reinigen? Ga naar Gery!

De oplettende kijker was het vast al opgevallen: Op de foto van mijn verjaardagsblog waren vreemde puntjes te zien. Deze had ik nog niet eerder gezien, dus ikzelf zag ze hier ook voor het eerst. In de meeste gevallen duidt dit op stof op je camerasensor. Dit is een veelvoorkomend verschijnsel bij spiegelreflexcamera’s, waar regelmatig een andere lens op wordt gezet.

Omdat ik hier voor het eerst sinds 8 jaar last van had, besloot ik het mezelf niet moeilijk te maken. Aan de slag gaan met allerlei hulpmiddeltjes, om sensoren te reinigen, is niet aan mij besteed. Een sensor is een gevoelig (en duur) onderdeel van je camera en dat laat ik graag aan de vakman over.

Ik woon in Heerlen en ik wil ook graag in die omgeving mijn camera laten reinigen. In het verleden heb ik altijd hele goede ervaringen gehad met Foto Gery, wat fotografische aangelegenheden betreft. Daarom besloot ik te informeren naar de eventuele mogelijkheden, om bij hem mijn camerasensor te laten reinigen. En gelukkig maar, hij doet dat!

Nadat ik mijn camera afgegeven heb, moet ik één à twee werkdagen wachten. Door drukte in de fotozaak worden het er uiteindelijk drie. Maar het was het wachten zeker waard, want de sensor ziet weer uit als nieuw. Uiteraard werden er ook nog even wat testshots gemaakt, om te kijken of alle stof weg was. Daarna kon ik weer vrolijk aan de slag met een schone camera. Hieronder de voor- en nafoto’s:

blog_vuile_camera_sensor_01

Voor
blog_vuile_camera_sensor_02

Voor
blog_vuile_camera_sensor_03

Na

Mocht je ook ooit last krijgen van stof op de sensor van je DSLR, breng hem dan met een gerust hart naar Foto Gery. Een èchte fotozaak, waar je vriendelijk geholpen wordt en waar je kunt rekenen op vakwerk.

Dit artikel schrijf ik volledig op eigen titel. Het is geen gesponsord bericht en ik heb er persoonlijk geen belang bij, waar je je camera laat reinigen. Het is slechts een ervaring die ik deel.