Bye bye, Hyves!

Vandaag heb ik besloten, om mijn Hyves-account te verwijderen. Wanneer ik dat precies ga doen, weet ik nog niet. Maar dàt ik het ga doen, staat vast. Ik ben er immers al ruim een jaar helemaal niet actief.

Het verwijderen van mijn account doe ik met een dubbel gevoel. Aan de ene kant zeg ik: Als ik bij een club niet meer actief ben, dan zeg ik mijn lidmaatschap op. Zo simpel is het. Maar aan de andere kant voelt het als een soort verraad.

Vrienden van vroeger

Sinds 2006 ben ik actief op Hyves. Eigenlijk de eerste social-media-site waar in Nederland ècht massale belangstelling voor is. Met statusupdates en foto’s vertellen we elkaar voor het eerst actief wat ons bezighoudt.

Honderden mensen ‘van vroeger’ vond ik terug door Hyves. Met de meesten bleef het bij internet-contact. Maar met een aantal heb ik oude vriendschappen hersteld. Deze mensen zie ik dus weer regelmatig. Erg leuk!

De grote oversteek

Het is jarenlang een gezellige boel. Tot de dag dat we met z’n allen besluiten over te stappen naar Facebook. Iedereen had daar zo zijn/haar redenen voor. Hyves, die ons allemaal samengebracht heeft, keren we vanaf dat moment onze rug toe. Vaarwel! Zonder pardon…

Eigenlijk is dat net zoals in het echte leven; daar neem je regelmatig van dit soort beslissingen. Je hebt bijvoorbeeld niet 50 jaar lang dezelfde stamkroeg. Is de ene kroeg niet meer leuk? Dan ga je lekker naar de andere. Ook als het over dingen als werkgevers of merken gaat, wisselen we weleens. En dat mag! Niets mis mee.

Veranderen

Het verwijderen van mijn Hyves-account is dus eigenlijk iets heel natuurlijks: Verandering. Net zoals we ooit ook Facebook zullen verlaten, om te verhuizen naar een andere site. Wanneer dat is en naar welke site we dan gaan? De tijd zal het leren.

Voor al die mensen die op Hyves op mijn 1200 foto’s en talloze andere updates gereageerd hebben: Bedankt! En tot ziens op een van de andere sites waar ik actief ben (zie zijbalk onder ‘social media’).

Tijd om de verwijderknop in te drukken. Bye bye, Hyves. Bedankt en vaarwel…

Het definitieve afmeldscherm (klik erop voor vergroting).