Bruiloft Mariëlle en Mark

Terwijl het zweet langs mijn rug afdruipt, begint het gospelkoor uit volle borst te zingen. Het is warm. Niet alleen qua temperatuur, maar ook qua sfeer. De sfeer van liefde hangt in Holset; vooral in de kerk waar Mariëlle en Mark zodadelijk gaan trouwen. De mensen kijken om. Mariëlle wordt binnengebracht door haar vader. Tranen vloeien. Niet alleen over haar gezicht, maar ook over de wangen van veel mensen om haar heen. Familie en vrienden die ook wat emotioneel worden van deze mooie gebeurtenissen. Mariëlle en Mark; de geliefden die vandaag op feestelijke wijze in het huwelijksbootje gaan stappen.

Het is zaterdag 4 juni 2011. Officieel zijn ze een paar weken eerder al voor de wet getrouwd. Maar dat hebben ze klein gevierd. Vandaag is het de grote dag waarop ze dit met iederéén gaan vieren. Een mooie dag. Hun dag. De dag die ze nooit meer willen en zullen vergeten…

Voorbereiden

Op het moment dat ik bij Mariëlle in Ubachsberg aanbel, om foto’s te maken van haar voorbereidingen, staat Mark nog onder de douche. Ik ben een kwartier te vroeg, dus dat is niet zo vreemd. Als hij daaronder vandaan komt, praten we ontspannen over koetjes en kalfjes. Ontspannen, want dat is de indruk die deze geliefden op mij maken.

Een week geleden was Mariëlle nog even bij mij op bezoek en maakte ze een redelijk gestresste en emotionele indruk. Ze zat ook nog in de regel-fase, dus haar hoofd liep over van de puntjes, die nog op de ‘i’ gezet moesten worden. Maar vandaag niet. Vandaag weten de geliefden dat alles geregeld is. Vandaag kan er niets misgaan. Vandaag hoeven ze zich nergens zorgen over te maken. Vandaag is hun dag.

De kapper/visagiste arriveert. Mark wordt vriendelijk verzocht het huis te verlaten. Hij kan (en moet! ;)) op een andere locatie zijn voorbereidingen treffen. Nadat hij vertrokken is, gaan de dames aan de slag. Ik pak mijn camera uit de tas en begin verslag te leggen van deze voorbereidingen.

Terwijl ik daarmee bezig ben, ga ik ook op zoek naar de jurk, de schoenen en de ringen. Drie objecten die voor mij standaard bij de voorbereidingen horen. Mariëlle laat me met grote trots haar jurk zien. En terecht, want hij is schitterend. Er zit zelfs een heuse sluier bij! In mijn beleving is dat iets dat niet meer van deze tijd is. Toen ze hem echter had opgezet, was ik totaal verbijsterd over hoe goed haar deze sluier stond. Ik realiseerde mij op dat moment, dat ik het mis had: Een sluier kan zéker anno 2011!


Tractor

De uren verstrijken snel. Terwijl de voorbereidingen afgerond worden, horen we opeens een luide claxon. Honden beginnen te blaffen, vogels beginnen te fluiten en buurtbewoners rennen de straat op. Er heerst nieuwsgierigheid; wat is dat voor geluid? Wij weten echter, wat dat geluid voorstelt. Het is Mark, die Mariëlle op een geweldige tractor komt ophalen. Omdat ze in een dorp wonen en ook in een dorp trouwen, is het niet zo vreemd, dat ze dan ook met een dorps vervoersmiddel naar de trouwlocatie rijden.

Het is een zonnige dag. Een heerlijke dag om met een ‘cabrio’ door het Limburgse heuvelland te rijden. En aangezien een tractor geen 120 km/h kan rijden, rijden we lekker op matige snelheid en genieten we van al het schoons, dat het Limburgse landschap te bieden heeft. De zon schijnt en het is een heerlijke rit. Een hele stoet van auto’s volgt de tractor met Mariëlle en Mark.

Omdat voor de tractor-rit ruim tijd was ingepland, arriveren we een half uur te vroeg bij de kerk in Holset. Vanwege het mooie weer heeft niemand daar problemen mee. We wachten met z’n allen gezellig voor de kerk en op het plein.

Ongeveer 20 minuten voor de mis, komt er een groene Deux Chevaux (‘lelijke eend’) langsgereden. De bestuurder drukt een paar keer op zijn claxon en steekt beide duimen op, terwijl hij tussen de menigte door rijdt. “Oh, dat is de pastoor!” roept Mariëlle. Ik hoor mezelf keihard lachen en roepen “Ik vind hem nu al geweldig!”

Mis

Zelden maak ik nog kerkelijke bruiloften mee. Trouwen in de kerk is blijkbaar niet meer zo populair in mijn omgeving. Ditmaal vindt de trouwerij wel in de kerk plaats. Maar niet op de klassieke manier. Nee, het vindt plaats in een kleine kerk met daarbij een heus gospelkoor. Tel daarbij nog eens een pastoor op die veel humor heeft en alles leuk aan elkaar praat en je begrijpt wel dat het een mooie mis was. (het betreft trouwens pastoor Rick van den Berg uit Parochie Slenaken)

Anderhalf uur lang konden we genieten van diverse liederen van dit geweldige koor. Maar niet alleen van het koor; er werden ook mooie woorden gesproken en het ene mooie moment na het andere passeerde de revue. Het was vooral geweldig om het bruidspaar te zien genieten.

Locatie-sessie

Nadat we voor de kerk nog hebben staan dansen met het koor, gaan de gasten richting de receptie- en feestlocatie. Het bruidspaar en ik gaan richting een plek, waar we een kleine locatiesessie kunnen doen. Dit doen we in de omgeving van de molen van Vrouwenheide. Het bruidsmeisje gaat ook mee met haar ouders. We eten hier een broodje en maken een serie foto’s. Ook de tractor zal in de herinnering bewaard blijven, want ook deze is in de locatiesessie meegenomen.


Ook nog wat detailfoto’s van de tractor.Receptie en feest

Mariëlle bakt graag taarten. Zoals fotografie voor mij een hobby is, die wat uit de hand gelopen is, heeft Mariëlle dat met taarten. Het is dus niet verwonderlijk dat ze haar eigen bruidstaarten geregeld heeft. Er is meer taart, dan dat er mensen zijn. Dus voor iedereen is er genoeg. Hij smaakte heerlijk.

De receptie wordt gevolgd door het diner. De kok heeft flink zijn best gedaan, want het buffet staat vol met lekker eten. Omdat ik naast fotograaf ook gast was op deze bruiloft, mocht ik ook gebruik maken van deze heerlijke kookkunsten. Ik heb genoten; het was heerlijk. Hieronder een kleine impressie van wat er zoal was.

Na het eten, krijgen we allemaal even de kans om uit te buiken. Daarna volgt de openingsdans. Een echte romantische slowdancer. “Niets voor Mariëlle en Mark,” dacht ik nog. De plaat wordt halverwege stopgezet en met Happy Hardcore wordt het feest echt geopend. Ja, zo ken ik je weer, Mariëlle. 😉

De zus van Mariëlle had nog een verrassing in petto. Zij en haar vriend traden op voor het bruidspaar en zongen live. Dit riep bij het kersverse bruidspaar wederom de nodige emoties op. Een geweldig initiatief. Ik was onder de indruk van deze performance.

Bij de afsluiting nog een herinneringskadootje en een dikke kus.

Bedtijd

Diep in de nacht ga ik weer naar huis. Voldaan en moe stap ik mijn bed in. Ik schrijf wel nog deze blog, omdat alle indrukken nu nog vers in mijn hoofd zitten. Daarna doe ik het licht uit en val in een hele diepe slaap…


Mariëlle en Mark, bedankt voor deze heerlijke dag…


Overige foto’s

De moeder van het bruidsmeisje heeft mij dringend verzocht géén foto’s op internet te plaatsen, waar haar dochter op staat. Omdat ik dit verzoek gerespecteerd heb, vielen er veel foto’s af en heb ik hierboven dus een beperkte selectie geplaatst.

16 Comments

 1. Nicole · 08 juli 2011

  Wauwwieeee!!!

 2. Marielle · 08 juli 2011

  Ik krijg helemaal de kriebels ervan!
  Wat een verhaal. Wat heerlijk om te lezen hoe jij het hebt ervaren. En ik ging weer helemaal terug naar DE dag. Prachtige foto’s weer, al ben ik niet anders van je gewend.

  Bij het zien en lezen van dit ben ik wederom HEEEEEL erg blij dat jij onze foto’s wilde maken. BEDANKT!!!!!

  Kus

  • Dennis Ebben · 08 juli 2011

   Heey Mariëlle, wat leuk om te lezen, zeg!

   Dit weekend heb ik alle foto’s klaar. Bij de overdracht wil ik natuurlijk ook even horen hoe jullie de dag ervaren hebben. 🙂

   Bedankt voor je complimenten. Erg leuk! 🙂

   Ciao, x
   Dennis

 3. Ans Dohmen · 08 juli 2011

  Jeetje, jij moet niet alleen fot’s maken maar ook schrijver worden.
  Alweer prachtige foto’s en een super verhaal.
  Dank je wel voor dit mooie aandenken van deze hele mooie dag.
  Groetjes Ans

  • Dennis Ebben · 08 juli 2011

   Hey Ans!

   Bedankt voor je complimenten. Erg leuk!!

   Je zult nu wel begrijpen welke foto’s ik laatst bedoelde, toen ik het had over die trotse (schoon)moeder. 😉

   Groeten,
   Dennis

 4. Ans Dohmen · 08 juli 2011

  Hoi Dennis,

  Ja, ik begrijp het, was ook heel trots.
  Zit nu weer te genieten, heb al 3x alles gelezen en bekeken.
  Nogmaals DANK JE WEL.

  Groetjes Ans

  • Dennis Ebben · 08 juli 2011

   Ha Ans,

   Haha, erg leuk om dat te vernemen. Graag gedaan. Ik heb zelf ook een hele leuk (en emotionele) dag gehad, hoor.

   Groeten,
   Dennis

 5. Miron · 08 juli 2011

  Dennis, je foto’s worden iedere keer mooier en mooier. Heb met genot het verhaal gelezen en de foto’s bekeken, geweldig. Je mag trots zijn op je zelf.

  Liefs Miron

 6. Miek · 08 juli 2011

  Wat een geweldig verhaal weer…! Zo mooi geschreven…
  De foto’s zijn ook prachtig geworden… Ik vond t een super dag en ben ook erg blij dat ik deze mee mocht maken…

  Mariëlle & Mark, bedankt….!

  X Miekkk…

 7. Roger Ramakers · 09 juli 2011

  Hoi Dennis, geweldige foto’s heb je weer gemaakt, complimentje !

 8. jolanda · 09 juli 2011

  zag op hyves de link naar deze foto’s,
  wat een mooie foto’s en wat een mooi verhaal erbij!
  toen ik het las was het net alsof ik naast de fotograaf stond en alles kon zien wat hij beschreef!geweldig!mijn complimenten!