Vroeger

Als klein jongetje werd ik door een oudoom ‘besmet’ met fotografie. Hij was een fanatieke hobbyist en ik was altijd erg onder de indruk van zijn foto’s. Toen ik 8 jaar oud was, legde hij zijn camera in mijn handen. Ik mocht wat foto’s maken. Je raadt het al: Dit vond ik ontzettend leuk. Zelf ging ik vanaf dat moment ook zo nu en dan aan de slag met een goedkope camera. Fotografie was nog analoog. Je moest het hebben van de schaarse momenten, dat je geld had om een rolletje te kopen en deze te laten ontwikkelen/afdrukken. Fotograferen was voor mij altijd weer een geweldig avontuur. Wat ik op dat moment nog niet wist, was dat fotografie een belangrijke hobby in mijn leven zou worden.

Later

De jaren verstreken. Fotografie bleef altijd een soort “tweede hobby”. Camera’s kwamen en camera’s gingen. De stap van analoog naar digitaal vond plaats. De behoefte groeide, om er meer en meer mee te gaan doen. En uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt: In 2009 ben ik het serieuzer gaan aanpakken. Sinds dat moment heb ik diverse cursussen en workshops gevolgd (o.a. bij de Vrije Akademie en bij fotograaf Roy Wanders), veel uitgeprobeerd, veel mensen voor mijn camera gehad en… Na jarenlang op fotografisch gebied in de anonimiteit geleefd te hebben, treed ik naar buiten met mijn foto’s middels deze website… Dennis Ebben Photography is een feit!

Nu

Een dag heeft maar 24 uur. Daarom ben ik niet in alle vormen van fotografie actief. Momenteel houd ik me voornamelijk bezig met:

  • Mensenfotografie: Dat is de beste manier om het samen te vatten, denk ik. Of het nu gaat om een portret, bruiloft, baby, kinderen, familie, naakt, of zwangerschap: Ik vind het ontzettend leuk, om met mensen in de weer te zijn. Samen werken aan mooie beelden. Ik doe dit niet professioneel; alleen zo nu en dan als hobby.
  • Urbexfotografie. Het vastleggen van “wat-eens-was” boeit me enorm. Verlaten locaties voelen mysterieus. Ze vertellen veel over wat er ooit was.

“Sometimes I enjoy just photographing the surface because I think it can be as revealing as going to the heart of the matter.”
-Annie Leibovitz