Op bezoek bij mijn nichtjes

Een fanatieke fotograaf heeft zijn camera altijd bij zich. Althans, dat beweren veel grote fotografen. Ikzelf heb mijn camera lang niet altijd bij me. Wanneer ik dat zeker wèl heb, is als ik mijn twee favoriete nichtjes Sayuri en Leah ga opzoeken (zie ook blog Fotografie en familie).

Op 12 februari j.l. bracht ik zo’n bezoekje aan mijn twee nichtjes. Ik vind het heerlijk om ze thuis te fotograferen. Ze zijn dan gewoon hun eigen dingetje aan het doen in hun eigen omgeving. Gewoon lekker bezig, zoals ze dat elke dag doen. En dat is precies de manier, waarop ik een stuk van hun jeugd wil vastleggen.

Sayuri

Sayuri is nu ongeveer 1,5 jaar oud en ze is nu al extreem geïnteresseerd in mijn camera. Da’s leuk voor ome Dennis; die heeft er immers over een aantal jaar een fotomaatje bij. Maar het is ook een groot nadeel voor ome Dennis: Telkens als hij zijn camera trekt, staat Sayuri niet meer vóór de camera, maar erachter. Fanatiek drukken op dat ene knopje, dat haar zo boeit.

Deze zaterdag was het echter anders. Toen ik mijn camera uit de tas trok, was ze weer ontzettend geïnteresseerd. Tot dusver niets vreemds. Maar toen ik hem even opzij legde, ging ze weer fanatiek spelen. Zoals ze ook al deed, toen ik binnenkwam. En dat was wel vreemd! Maar gelukkig voor mij begonnen daar de fotomomenten, die ik zo graag wilde hebben.

Soms poseert ze ook, zonder dat ik erom vraag. Een model van 1,5? Ja, het kan echt! Wat voorbeelden hiervan:


Leah

Ook Leah (nu ongeveer 0,5 jaar oud) had er erg veel zin in op deze zaterdag. Ze lachte vrijwel continu en zat regelmatig heel lief bij haar moeder en haar zus. Leah heeft zo’n lach, waarbij je het niet kunt laten om terug te lachen. Zo jong en al zoveel charisma! Het verbaast me telkens weer. Zij zorgde ook voor genoeg mooie fotomomenten.


Samen

Natuurlijk bewegen moeder en kids zich niet de hele dag alleen voort. Ook van de momenten samen zijn mooie beelden vast te leggen.


Vraag

Maak jij ook regelmatig foto’s van je familie/gezin en andere dierbaren?? En waarom wel/niet?

6 Comments

 1. Miek · 23 februari 2011

  Nee, nooit…

  Waarom niet…? Omdat mijn vriendje dat altijd doet…:D

  Leuke blog weer…!!

 2. Suus · 23 februari 2011

  Leuke kindjes zijn dat 😉

 3. Joyce · 23 februari 2011

  Wat een geweldige foto’s zeg!!
  Heel goed gedaan!
  Nee zodra ik mijn camara in de handen heb, dan vlugt Faye snel weg! Jammer, maar gelukkig heb ik wel al een mooie shoot van vorig jaar!!
  Succes en lieve groetjes
  Julian&Joyce and little Faye <3<3<3

 4. Sha · 23 februari 2011

  @Dennis: Ja, ik maak iedereen gek door continu foto’s te maken… Ik wil gewoon alles vastleggen, en kan ontzettend genieten van mooie foto’s (bijvoorbeeld van die die jij maakt!)
  @Suus: Heel leuke kindjes!

 5. Dennis Ebben · 23 februari 2011

  @Miek: Thanx voor je reactie. Leuke vriend moet jij hebben, zeg! 😉

  @Suus: Ben ik helemaal met je eens. Ken je ze toevallig?

  @Joyce: Bedankt voor je leuke reactie. Faye die vlucht voor camera’s?? Komt me niet bekend voor. Bij mij kwam ze juist met allerlei ideeën! Een heel spontaan en leuk model. 🙂

  @Shakira: Bedankt voor je reactie. Ik had het vermoeden al, dat je nogal fanatiek met je camera was. Maar nu weet ik het dan zeker.:) Leuk om te horen dat je van mijn foto’s geniet. Waar blijft jouw site, zodat we ook van jouw foto’s kunnen genieten?? 🙂