Beste weergoden

Beste weergoden,

De afgelopen 8 zomers plande ik mijn zomervakantie in juli en/of augustus. Deze vakanties duurden altijd minimaal 3 weken en vielen dus in het zomerseizoen. De zomer; waarvan je hoge temperaturen en veel zon zou verwachten.

Wat wil echter het geval: Ik heb al 8(!) jaar op rij slecht weer in mijn vakantieweken. Acht jaar lang temperaturen die tussen de 14 en de 20 graden Celsius schommelden. Om maar te zwijgen over de bijbehorende regen- en onweersbuien.

Wat me echter altijd opviel, was dat juni steeds weer een hele mooie maand was. In die maand namen veel collega’s van mij zomervakantie. Da’s eigenlijk in de lente, maar dat geeft niet. Ze hadden wel alle vrijheid in de buitenlucht.

Daarom besloot ik om dit jaar mijn vakantie in juni te nemen. Dit geheel gebaseerd op een mooi-weer-verwachting. Deze vakantie is inmiddels al twee weken aan de gang, maar helaas… Nu zit ik alwéér met slecht weer. Ook een week op Mallorca mocht niet baten. Aldaar heb ik op vele momenten de hoosbuien ontlopen. Niet leuk. Is voor die mensen dáár ook niet leuk, hè! Die kennen geen regen.

Dit kan geen toeval meer zijn. Wat is hier de oorzaak van?

 • Hebben jullie iets tegen mij en word ik vreselijk in de maling genomen?
 • Is het gewoon stom toeval?

Momenteel ga ik ervan uit dat het optie 2 is. Ik heb immers geen idee, waarom jullie me in de maling zouden willen nemen. Mocht het toch optie 1 zijn, dan lijkt het mij de hoogste tijd, om eens iemand anders (in Verweggistan) te gaan pesten.

Zullen we in de komende week (tevens de laatste week van mijn vakantie) gewoon eens de variant “lekker weer” proberen? Daarmee zouden jullie niet alleen mij, maar ook een hoop andere mensen een groot plezier doen. Ik reken op jullie medewerking.

Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,
Dennis Ebben

P.S. Vandaag lijkt er een start van verbetering te zijn. Hou deze verbetering vooral aan!

blog_beste_weergoden_01-jpg

Reflectie van een palmboom in een plas regenwater (Mallorca, 03 juni 2012).

4 Comments

 1. Egbert · 17 juni 2012

  Haha. Leuk.

 2. Marielle · 17 juni 2012

  Dat had je kunnen weten!!! Onze huwelijksreis op Mallorca, vorig jaar zelfde tijd, was ook veel regen…. Beter informeren volgende keer!!

  Hopelijk toch nog een weekje mooi weer!

  • Dennis Ebben · 18 juni 2012

   @Marielle: Ach, uiteindelijk viel het bij ons nog mee op Mallorca. Alleen in het begin even slecht weer. Daarna gewoon verbrand en zo rood als een kreeft.;)